RETRO RÁDIÓ

Viszonzatlan a szerelmed? Így léphetsz tovább!





Ha úgy látod, hogy nincs esély a kapcsolatra köztetek, akkor jobb továbblépni. Ezt a döntést nehéz meghozni, de hosszú távon így jársz jobban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.26.
elengedés

Nehéz lehet szerelmesnek lenni valakibe, akivel nem vagy kapcsolatban és akiről úgy érzed, nem viszonozza az érzelmeidet. Ha túl sokáig küzdesz, de még csak a randevúig se juttok el, akkor egy bizonyos pont után el kell engedned. Mutatunk néhány módszert, ami ebben a nehéz időben a segítségedre lehet!

Ne hagyd el magad! A család és a barátok felvidítanak, ha őszintén megnyílsz előttük – Forrás: Pixabay

Az egyoldalú szerelemnek úgy vethetsz véget legkönnyebben, ha kerülsz minden érintkezést a kiszemelteddel. A továbblépés érdekében szakíts meg vele minden kapcsolatot, és azokkal a személyekkel se találkozz egy darabig, akik rá emlékeztetnek. Ne írj neki, ne fogadd a hívását, és a közösségi médiában se figyeld, így lesz némi mentális tered – írja a themindsjournal.com. Ez vezet ahhoz, hogy újrakalibráld a gondolataidat és érzelmeidet, ami végül segíteni fog a továbblépésben. Abban az esetben, ha a teljes elzárkózás nem lehetséges, csak a legszükségesebb esetben kommunikálj vele és teremts biztonságos távolságot. Ha ez túl nagy kihívást jelent számodra, kezdd azzal, hogy 30 napig nem keresed.

Beszélj az érzéseidről!

Amikor elengedsz valakit, az sok zűrzavarhoz vezethet. Ha ilyenkor beszélsz valakivel, akiben megbízol, az segíthet tisztán látni és új perspektívát adhat. Nyílj meg őszintén, így szeretteid jobban tudnak majd támogatni ebben az időszakban. Hiszed vagy sem, a szavak gyógyító erővel bírnak! Az is segíthet, ha naplót írsz és papírra veted a gondolataidat, de ettől függetlenül ne zárkózz el teljesen!

Közhely, de az is fontos, hogy elfogadd és szeresd önmagad. Helyezd át a fókuszt a szerelmedről magadra és töltsd az időd olyan dolgokkal, amiket szeretsz. Így fogod megtanulni, hogy az önbecsülésed és önértékelésed nem másoktól függ. Csinálj, amit akarsz, de ügyelj arra, hogy jól érezd magad! Az is fontos, hogy állj meg egy pillanatra és vizsgáld meg, hogyan érzed magad valójában. Ismerd el az érzelmeidet, engedd meg magadnak, hogy gyászolj és érezd a fájdalmat. Engedd ezután azt is, hogy a szomorúságod természetes módon szerte tudjon foszlani. Az idő a legnagyobb gyógyító, így csak bíznod kell a folyamatban.

Ha úgy érzed, súlyos mentális állapotba kerültél és depresszióssá váltál, akkor ne késlekedj, kérd szakember segítségét! Egy terapeuta segít abban, hogy hatékony megküzdési készségeket szerezz, valamint egészséges módon túljuss a helyzeten.





Ezeket olvastad már?
Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás