RETRO RÁDIÓ

Tanulmányok igazolják, így segít a harmadik oltás a súlyos állapot megelőzésében





Az alfa- és delta-variánsnál enyhébb tünetekkel jár az omikron, ám mégis okozhat olyan súlyos fertőzést, amivel kórházba kerülhet, vagy amelybe bele is halhat a beteg. A súlyos állapot kialakulásának megelőzésében segíthet a koronavírus elleni vakcina 3. dózisa.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.31.
védőoltás

A Covid–19 variánsait, az alfát, a deltát és az omikront hasonlította össze egy nagyszabású amerikai vizsgálat az általuk okozott betegség súlyossága és a vakcinák védőképességei alapján, szúrta ki a Házi Patika. A közelmúltban napvilágot látott tanulmányhoz összesen csaknem 12 ezer koronavírusos beteg adatait használták fel, akiket 21 amerikai kórházban kezeltek. A vizsgáltak többsége 2021 márciusa és júliusa között került kórházba az alfa-variánssal, 2021 júliusa és decembere között a deltával, és 2021 decembere és 2022. január közepe között az omikronnal.

Koronavírus molekula Fotó: Pixabay

Ezért kellenek az ismétlő oltások a tanulmányok szerint

A koronavírus delta-variánsa okozta egyértelműen a legsúlyosabb tüneteket és az omikron a legenyhébbeket az oltatlanok körében.

A kórházi kezelésre szoruló elhunyt omikronos fertőzötteknél a halálozási arány viszonylag jelentős, mintegy 7 százalékos volt.

Minden variáns estében jelentősen kisebb mértékben lett súlyos az állapota a koronavírus ellen beoltottaknak az oltatlanoknál.

Azoknál az alfával és deltával fertőzötteknél, akik két mRNS-oltással (Pfizer–BioNTech; Moderna) bírtak, a vakcinák 85 százalékos hatékonysággal akadályozták meg a kórházba kerülést.

A két mRNS-vakcina kisebb mértékű, 65 százalékos védelmet nyújtott az omikron esetében, a védelmi szintet azonban egy harmadik dózis 86 százalékra emelte.

Koronavírus oltóhely bejáratához eligazító tábla/Fotó: Metropol

 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás