Az emberi erőforrások miniszterének határozata értelmében továbbra is biztosítani kell a közétkeztetési szolgáltatást. A Ripost megkérdezte a Magyar Közétkeztetők Szövetségének elnökét, el tudják-e látni a feladatot.

A menüt egyadagos, dobozos kiszerelésben biztosítják – MTI Fotó: Ujvári Sándor

Dr. Kovács Sándor orvos úgy fogalmazott: ugrásra készen állnak, és a szokásos óriás badellák helyett egyadagos, dobozos kiszerelésben biztosítják az étkezést. Néhány praktikus tanácsot is adott az elnök.

„Az EMMI határozata alapján az önkormányzatoknak ez alatt az idő alatt is biztosítaniuk kell a közétkeztetési szolgáltatást. Az ellátást az arra jogosultaknak továbbra is ugyan úgy kell igényelniük az önkormányzattól, mint korábban. A különbség annyi, hogy ha egy gyermek másik kerületbe jár, mint ahol lakik, akkor a lakhely szerinti önkormányzatnál kell jelezni az igényt. A közétkeztetési szolgáltatók készen állnak az étkezés biztosítására. A legmagasabb fokú higiéniai előírások betartása mellett egyadagos, dobozolt kiszerelésben biztosítják az étkezést. Reméljük, hogy a szolgáltatás biztosításával legalább ezt a terhet le tudjuk venni a szülők válláról és a tavaszi szünet után visszatérhet az élet a normál kerékvágásba.”