RETRO RÁDIÓ

Durván sarcolják a budapesti autósokat





Panaszkodnak a fővárosi autósok, tömegesen büntetik őket. Sok autó szélvédőjén ott virított a piros csomag, volt aki kerékbilincset kapott a váratlanul megváltoztatott forgalmi rend miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.08.
felháborító

Panaszkodnak a fővárosi autósok, tömegesen büntetik őket. Sok autó szélvédőjén ott virított a piros csomag, volt aki kerékbilincset kapott a váratlanul megváltoztatott forgalmi rend miatt. Sokan kapkodják a fejüket, azt sem tudják, merre van az előre a nemrég bevezetett forgalomkorlátozások miatt a belvárosban.

A fél belvárost meg kell kerülni

„A hetedik kerület most olyan , mint egy elvarázsolt kastély, sosem tudod hol kell kijönni” - mondta egy budapesti taxis, akinek a munkavégzését szintén megnehezítették az utóbbi időben a forgalomváltozások. „ Ha valaki kerületen belül akar utazni, akkor sokszor azt tanácsolom, hogy menjen inkább gyalog, mert sok utcába csak a fél belváros megkerülésével lehet eljutni szabályosan„ - tette hozzá.

Fotó: Metropol/MG

“Nem tudok szabályosan hazajutni”

A Kéthly Anna tér most ideiglenesen zsákutca. Sakk matt, ezzel megoldották, hogy nem tudok szabályosan haza jutni a Nyár utcába” - panaszkodott egy erzsébetvárosi édesanya.

„Botrányos, egész nap azt látom, hogy tolatnak kifele az autók. Akkor legalább ki kellene nyitni a Wesselényit, hogy legyen lehetőségük az autósoknak, így sokan hatalmas körrel tudnak hazajutni„ - mondta egy másik kerületi lakos.

Akik megszokásból közlekednek, súlyos tízezreket fizetnek

Nem csak az a probléma, hogy a forgalomátszervezés úgy sikerült, hogy gyakorlatilag egész városrészeket kell megkerülni, ha a kerület egyik részéből a másikba akar jutni az ember, hanem az is, hogy durván sarcolják az embereket. Sokan, akik megszokásból közlekednek eltévesztik az irányt vagy szabálytalanul parkolnak és mire észre veszik már meg is büntették őket. „Leparkoltam és bementem a boltba. Mikor jöttem ki, már rájöttem, hogy tilosban állok, de már ott volt a büntetés. Alig telt el 5 perc, mintha egyből ugranának” - panaszkodott a Facebookon Attila.

Fotó: Metropol/MG

“Csak a büntetést akarták behajtani”

Rosszul fordultam ki az utcából és 30 ezer forintom bánja. Hiába mondtam nekik, hogy 4 éve , amióta itt lakok, mindig arra fordultam ki, nem vettem észre a változást, de nem érdekelte őket. Csak a büntetést akarták behajtani„ - írja Sándor.

A költségvetési hiányt pótolják így?

Sokan gondolják úgy, hogy a forgalomszervezésből pótolnák a költségvetési hiányt Erzsébetvárosban. Ezt gondolja Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője is. „Elképzelhető, mert elég komoly összegeket szedtek be” - mondta a képviselő a körzeti televízió Pirkadat című műsorában. Kifejtette: az egyes forgalomátszervezések után mindig komoly pénzeket szedtek be. Erről meg is bizonyosodtak, amikor levélben kikérték az erre vonatkozó adatokat. Benedek nem tudja, hogy miért van hiány a költségvetésben, ugyanis 2019-ben az előző vezetés 10,5 milliárd forinttal adta át a kerületet.





Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás