RETRO RÁDIÓ

Csak elájult a kádban a dunaújvárosi nő: a pszichiátriára vitték, kikötözték és elkábították





Elvették a ruháit, kikötözték és bepelenkázták a pszichiátrián azt a nőt, aki otthon, fürdés közben elvesztette az eszméletét. Az ombudsman egy alapos vizsgálat után komoly jogsértéseket állapított meg a dunaújvárosi kórház részéről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.18.
durva jogsértés

A kádban fekve lett rosszul az ötvenes éveiben járó nő Dunaújvárosban, ezért mentőt hívtak hozzá. Emlékei szerint csak pár percre vesztette el az eszméletét, és mire a mentősök kiértek, már teljesen magánál volt. Azt gondolta, hogy csak az eszméletvesztés miatt viszik kivizsgálni, így velük tartott – a táskáján kívül semmi mást nem is vitt magával. Meglepetésére azonban a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára vitték.

A mentősök azt állították, hogy a hölgy nagyobb adag Frontint vett be, mert öngyilkos akart lenni. A kórházban elmondta, esze ágában sem volt megölni magát, csak a szokásos gyógyszereit vette be. Kérdéses, hogy a kiérkező mentősök erről hogyan bizonyosodtak meg, hiszen a nőt nem kérdezték ki, és nem tájékoztatták az egészről.

A pszichiátriai osztályra érve az ügyeletes orvos szemügyre vette a nőt, és a vizsgálat ebben nagyjából ki is merült. A nő haza szeretett volna menni, de egy megtermett ápoló közölte vele: nem mehet sehová, sőt le kellett vetkőznie, és a ruháival együtt mindenét egy fekete zsákba kellett tennie. Meztelen nem maradt, hiszen egy zöld kórházi pólót biztosítottak a számára, és még a bugyiját is magán tarthatta. Ebben az öltözékben, mezítláb kísérte el az ápoló egy másik emeletre, a zárt osztályra.

 

 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás