RETRO RÁDIÓ

„Az egész fél óra alatt lezajlott” – ez volt a szerencséje a Dunába zuhant lánynak





Négy perc alatt mentett életet Balázs Benedek rend-őr főhadnagy és kollégája a Dunán. A 18 éves lány a Margit hídról zuhant a sebes folyóba, életét az extra gyors rendőri reakciónak köszönheti.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.27.
mentés

Hatalmas csobbanás keltett riadalmat hétfőn késő este a Margit hídnál, ugyanis egy 18 éves nő a hídról egyenesen az erős sodrású folyóba zuhant. Szerencséje volt a szerencsétlenségben, hogy szemtanúk kiszúrták a bajt, és azonnal értesítették a rendőrséget.

„Kint voltunk a szolgálati hajóval a Dunán, amikor szólt az irányítónk, hogy menjünk a Margit hídhoz, mert bejelentés érkezett, miszerint a vízbe került valaki” – elevenítette fel a Borsnak az akkor éppen a Rákóczi hídnál hajózó Balázs Benedek rendőr főhadnagy, aki kollégájával késlekedés nélkül megindult a baj felé.

Balázs Benedek két perc alatt ott termett a Margit hídnál, hogy kimentse a bajba jutott nőt

Négy perc alatt kiemelték a jéghideg Dunából

„Körülbelül két perc alatt ott voltunk, és meg is láttuk a vízben a hölgyet, segítségért kiabált. Melléálltunk a szolgálati hajóval, és be is emeltük, fél perc sem volt az egész” – mesélte. A fiatalnak szerencséje volt, a víz ugyanis ekkor alig 12 fokos volt, így életmentő volt a gyorsaság és az alig négyperces akció. Csodával határos módon és a rendőrök profi csapatának köszönhetően nagyobb sérülések nélkül megúszta az esetet.

„A fiatal hölgy a helyzethez képest jó állapotban volt, mivel tudott kommunikálni. Nyilván meg volt ijedve, összefüggéstelenül beszélt, de ami a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest jól volt” – szögezte le a zsaru.

A riadt nőt a Kopaszi-gáthoz vitték, ahol átadták a már ott várakozó mentősöknek, és további ellátásra a Honvédkórházba szállították.

„Az egész fél óra alatt lezajlott, az akció alig négy percbe telt. Nagy szerencse az is, hogy pont látták, ahogyan a vízbe került, és mi is elsőre oda tudtunk állni.”

Világbajnok ezüstérmes főhadnagy irányította az akciót

Balázs Benedek már évek óta életeket ment a vízen, mi több, rendészeti középiskolában tanult, majd a katonaságnál szolgált. A BRFK podcastjéban elárulta, ekkor is kötődött a vízhez, így egyértelmű volt, hogy a rendészeti egyetem után a dunai vízi rendőröknél kötött ki. Bátorságán sincs mit csodálkozni, ugyanis a férfi amellett, hogy elkötelezett zsaru, profi kick-box harcos is, korábban világbajnokságon ezüstérmet is nyert.

 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás