RETRO RÁDIÓ

Újra autóba ültek az emberek: ez lett belőle – Fotók!





Tegnap még úgy tűnt, a tanévkezdés első napján egész jól vizsgáztunk közlekedésből, kedden azonban újra megjelentek a végeláthatatlan kocsisorok.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.03.
autólegelő

Vajon mi lesz itt hétfőn, amikor már javában tart a tanév?

Az iskolakezdés napján sokan a tömegközlekedéssel próbáltak gyorsabban célba jutni. A megnövekedett utasforgalomnak meg is lett az eredménye. Tömött HÉV-eken, metrókon hering módra utazó emberek, zsúfolt, egymásra torlódó buszokon fürtökben lógó utasok. Talán ennek volt köszönhető, hogy az iskolakezdés másnapján aki tehette, inkább visszaült az autójába. Legalábbis erről árulkodott a szinte minden útszakaszon kialakult dugó, a cammogó kocsisorok, és a korábbihoz képest jelentősen megnövekedett utazási idő. Közben pedig alig változott a helyzet a tömegközlekedés terén. Megkérdeztük a Budapestieket, hogy ilyen körülmények között hogyan küzdötték be magukat a munkahelyükre.

A belváros elesett – Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Általános vélemény: muszáj hamarabb indulni

László: Én 10 percet buktam csütörtökön a szerdához képest. Jó korán indulok minden nap, hogy megelőzzem az iszonyú nagy dugót, de szerda reggel 40 perc alatt értem az M0-ástól az M3 bevezetőn keresztül a Hungária–Üllői út sarkáig. Csütörtökön durvább volt, akkor már 50 perc kellett úgy, hogy 7 előtt ott voltam.

Szilvia: Biatorbágyról indultam az Alléhoz kocsival, 7.10-kor. A GPS már akkor mindenfelé pirosat mutatott. Az út 20 perccel tovább tartott, mint általában a forgalmas napokon.

Zoltán: Ma reggel taxival mentem munkába. Bár ne tettem volna! Óbudáról a Rákóczi híd pesti hídfőjéhez 53 perc alatt jutottam el a Hungária körúton át. Ennyi idő alatt a múltkor busszal kiértem Zsámbékra.

Brigi: Ma reggel a 72-es trolival mentem munkába, ami késve érkezett, ráadásul rengetegen voltak rajta. Útközben hallottam, hogy rádión keresztül jelezték a sofőrnek, hogy az egyik út annyira be van állva, hogy változtatni kell majd a járatok indulási idejét.

László: Óbudáról indultam 8.20-kor a 11 km-re levő ferencvárosi munkahelyemre a 41-essel, ami pár méter után egy lerobbant villamos miatt elakadt, és várnunk kellett az átszállásra. Aztán a Mester utcánál az 51-es villamosra kellett volna 14 percet várnom. Helyette Karácsony Gergely tanácsát megfogadva gyalog folytattam az utam, s 15 perccel később landoltam a munkahelyemen. Menetidő 1 óra 10 perc. Normál esetben tömegközlekedéssel 40 perc lenne.

Végeláthatatlan kocsisorok mindenütt – Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Mostantól díjmentesen utazhatnak a BKK járatain a 14 éven aluliak

Mostantól nemcsak az óvodások, de minden 14 év alatti, tanulói jogviszonnyal és érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkező diák is jogosult az ingyenes utazásra a BKK járatain. A kedvezmény Budapest közigazgatási határán belül a BKK járatain, a környéki buszokon, valamint a HÉV-vonalakon (Budapest közigazgatási határáig) érvényes. A 14 év alattiak szeptemberre megváltott diákbérletét a BKK visszaváltja.





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás