RETRO RÁDIÓ

Drasztikus számok, 47 halott, ennyi új fertőzött van





A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.26.
koronavírus-járvány

2316 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 61 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 43 600 fő. Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 36%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu.

A kórházi kezelést igénylők számának növekedése miatt bővült az ellátásába elvont kórházak száma.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Kötelező a maszk használata

  • üzletekben
  • tömegközlekedési eszközökön
  • mozikban
  • színházakban
  • bevásárlóközpontok területén
  • egészségügyi és szociális intézményekben
  • ügyfélfogadási irodákban is
  • 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni
  • Az Operatív Törzs jelenleg 51 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.

    Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket. Az Operatív Törzs a 200 fő feletti idősotthonok számára non-invazív lélegeztetőgépekeket biztosít.





    Ezeket olvastad már?
    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

    Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

    Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

    Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

    Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

    Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás