RETRO RÁDIÓ

Döbbenet, 500 ezer forintot kért a betegek adataiért a baloldali háziorvos





Korábbi leköszönése után 800 betegének adataiért kért pénzt az az egymillió forintra büntetett Kiss Csaba, aki erdőkertesen háziorvos és megtagadta a koronavírus elleni vakcinák beadását pácienseinek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.20.
oltásellenesség

Amikor 2015-ben a szentesi járásban felmondott, magával vitte nyolcszáz beteg összes adatát, mondván, azok az ő szellemi terméke. A helyettesítő orvos akkor több információval rendelkezett egy újszülöttről, mint a nyolcvanéves emberekről – írja cikkében a Délmagyar.

(Fotó: LMP)

Bejárta az országot a hír, hogy Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta a koronavírus elleni oltások beadását a pácienseinek. A doktor azt állította, nem azért nem olt, mert oltásellenes lenne, hanem azért, mert a rendelője nem alkalmas oltópontnak. Egy februári nyilatkozatában viszont lapértesülések szerint azt mondta, hogy gyógyszerkísérletben nem vesz részt. Kisst a Pest Megyei Kormányhivatal, mivel az oltás beadásának megtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak, egymillió forintra büntette.

A háziorvos azt mondta, hogy az ügyet jogi útra tereli. Az orvos, Kiss Csaba neve nem ismeretlen a Csongrád-Csanád megyében élőknek. 2001-től még a szentesi járásban élt és dolgozott, Eperjes és Árpádhalom háziorvosa volt. 2006-ban és 2010-ben Eperjesen polgármesterré is választották. Regnálása idején zárt be a településen az általános iskola és az óvoda. Kiss Csabának 2014-ben nem szavaztak újra bizalmat az eperjesiek. Néhány hónappal a helyhatósági választás után mindkét településen felmondta a háziorvosi munkáját, mert elmondása szerint lejáratókampány folyt ellene. 2014 őszétől 2015 februárjáig egyébként több mint száz betege kérte át magát másik háziorvoshoz – foglalja össze a Magyar Nemzet.

Kiss Csaba eperjesi, árpádhalmi távozása hatalmas port vert fel. Az orvos ugyanis magával vitte a csaknem nyolcszáz árpádhalmi és eperjesi beteg adatbázisát, mert azt mondta, az ügyvédei szerint az az ő szellemi terméke, amiért ötszázezer forintot kért az eperjesi önkormányzattól.

A kért összeget nem fizették ki neki. Kiss Csaba távozása után, adatok híján a helyettesítő orvos került nehéz helyzetbe, mivel egy újszülöttről is több adata volt, mint az idősebb páciensekről. Az asszisztenssel közösen, túlórában készítettek új beteglapokat a bekért kórházi zárójelentések és sok esetben a gyógyszeres dobozok alapján.

Kiss Csaba a főváros környékén helyezkedett el, és a politikai pályáról sem mondott le. 2018-ban az LMP országgyűlési­ képviselőjelöltje volt. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a napokban kiadott egy közleményt, ami szerint a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. A MOK azt írta, elhatárolódnak minden, a kamara etikai normáival összeegyeztethetetlen módon megnyilatkozó orvostól. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Ebben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét is, aki szerint miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás