RETRO RÁDIÓ

Mozgáskorlátozott gyermekek által is használható játszótér Csepelen





A Szerencsejáték Zrt. kibővített „A játék összeköt!” befogadó játszótér-építési programjának köszönhetően immáron több ezer gyermek és szülő tölthet el önfeledt és derűs pillanatokat az inkluzív játszóterek egyikén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.29.
III. kerület IV. kerület VIII. kerület XVIII. kerület XXI. kerület szerencsejáték zrt.

Az ősz folyamán újabb öt helyszín nyílik meg országszerte a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt. A közösségi parkok a korábbinál még gazdagabb játékválasztékkal, valamint egyedi, a mesék világát idéző esztétikusabb megjelenéssel várja a látogatókat.

A sokszínű játszótér a közös játszás örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt, hiszen a kerekesszékes forgó, az akadálymentes meseház, a mászóka kilátóval, a madárles, vagy épp a madaras fészekhinta kialakításának köszönhetően biztonságosan használható, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. A játszótéren Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilágát fedezhetik fel a látogatók, így hazánk természeti értékeivel már egészen kiskorban megismerkedhetnek a gyermekek.

Borbély Lénárd átadta a játszóteret
Fotó: Metropol

Az elmúlt három évben átadott nyolc inkluzív játszótér - Budapesten a III., a IV., a VIII. és a XVIII. kerületben, Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Sopronban - mellett a társaság 2020-ban további két budapesti és három vidéki létesítményt nyit meg a helyi közösségeknek.

Öt helyszín nyílik ilyen játszótér országszerte a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt
Fotó: Metropol

Az ország legújabb, Csepel-sziget élővilága névre keresztelt inkluzív játszóterét szeptember 29-én Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának polgármestere és Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója adta át a XXI. kerületi Béke téren.

Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának polgármestere és Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója adta át a XXI. kerületi Béke téren a játszóteret Fotó: Metropol

De nemcsak a csepeli gyerekeknek szerez örömet a közösségi park, hiszen az év végéig Budapesten a XVI. kerületben a Zöldségeskert, Debrecenben a Lúdas Matyi, Kaposváron a Süsü a sárkány, Tiszaföldvár-Homokon pedig a Kastély-kert tematikájú befogadó játszótér is megnyitja kapuit.

„A befogadó játszótérépítési programunk sikerének része, hogy a terek létrehozása mellett a szemléletformálást is előtérbe helyezzük. Mindennél fontosabb, hogy az ép és fogyatékossággal élő gyermekek már a korai évektől közös élményeket szerezzenek, és nyitottabb, befogadóbb felnőttekké váljanak. Idén ősszel újabb öt befogadó játszóteret adunk át az ország több pontján, amelynek köszönhetően tizenháromra bővül ezeknek a különleges közösségi tereknek a száma. De itt sem kívánunk megállni, és a novembertől elérhető Nagykarácsony sorjegyünkkel meghirdetjük a 2021-es programunkat is” - hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Csepeli befogadó játszótér
Fotó: Metropol

Az inkluzív játszótér elemeinek kiválasztása során kiemelt figyelmet fordítottak az egyetemes tervezési szempontoknak való megfelelőségnek, azaz a közösségi park úgy került kialakításra, hogy a lehető legtöbb személy számára egyenlő feltételeket biztosítson a kikapcsolódásra.





Ezeket olvastad már?
Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás