RETRO RÁDIÓ

Csak egy maci, nem vérmedve van Heves megyében!





Tévhit, hogy halottnak kell tettetni magunkat, ha medvét látunk – jelentette ki a Metropolnak az Egerszalóki Polgárőr Egyesület elnöke, aki hasznos tanácsokkal is ellátta a Metropol olvasóit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.24.
erdő Egerszalók tippek medve horgász

Riadalomra nincs ok! Nem horrorfilmből előmászó vérmedvéről van szó, amely kora hajnalban vagy késő este munkába igyekvő embereket ijesztget. A szakirodalom szerint a medve nem tekint prédaként az emberre – ezt írta Facebeook-oldalán az egerszalóki polgárőrség azok után, hogy hétfőn a késő esti órákban medvére lett figyelmes egy magányos horgász. A Metropol az Egerszalóki Polgárőr Egyesülettől megtudta, hogy a férfi ijedtében a halőrök lakókocsijába bújt be, és egészen addig ott várt, amíg a medve el nem ment.

– Nem ez volt az első eset – kezdte lapunknak Dorkó János.

–Pár hete egy családra is ráijesztett, de szemtől szemben ők sem találkoztak vele, csak a hangját hallották, amit igencsak félelmetesnek találtak – folytatta a polgárőr, aki a Metropol olvasóit hasznos tanácsokkal is ellátta.

Tévhit, hogy halottnak kell tettetni magunkat. Ember legyen a talpán, aki ha medvét lát, lefekszik a földre, és még csak levegőt sem vesz. Ehhez irtózatos önuralom kellene, és egyébként is felesleges! Ha már szemtől szembe álluk a medvével, inkább lassan, óvatosan menjünk el onnan. Ne nézzünk a szemébe, azt ugyanis támadásnak veszi. Ha viszont még nem látjuk, csak sejtjük, hogy a közelben lehet, akkor bátran hangoskodjunk. Beszélgessünk, fütyüljünk, zörögjünk a kulcsunkkal, vagy énekeljünk. Ha nincs jó hangunk, rakjunk be egy zenét a telefonunkról – jegyezte meg viccesen Dorkó János.

FOTÓ: POLGÁRŐRSÉG EGERSZALÓK

Nem ránk fáj a foga!

A medve nem az emberekre vadászik. Általában bogyókat, gyümölcsöt, gyökereket, bogarakat, kisebb állatokat, dögöket fogyaszt. A szakemberek szerint a medve csak átmeneti szálláskérő Egerszalókon. A polgárőrök addig is azt kérik a helyiektől, hogy tartózkodjanak a külterületi kutyasétáltatástól. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a medve nem játék, kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van.

A maci nem játék (Fotó: Shutterstock)

 





Ezeket olvastad már?
Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

„Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

„Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás