Natasha Lindsay mostanra nagyon büszke a fiára, aki kisebb korában folyamatosan bántalmazta a nőt, mivel egy ritka betegségben szenved. A most 18 éves Cameron Lindsay agyában 2013 -ban alakult ki egy betegség, az úgynevezett PANDAS -szindróma. Az állapot legtöbbször strep-fertőzésre adott autoimmun válasz okozza. Cameron esetében a fertőzés átterjedt az agyára és így alakulhatott ki a rettentően ritka állapota. A fiúnál 14 éves korábban állapították meg a PANDAS-szindróma legsúlyosabb változatát. – számolt be a The Mirror.

A szindróma szorongást, görcsöket és bizonyos esetekben erőszakos és agresszív viselkedést is okozhat, de a pontos tünetek személyenként változhatnak. Cameron esetében ez az állapot dührohamokban és hallucinációkban nyilvánult meg. Volt, hogy késsel fenyegette a saját családját.

„A fiam eltörte az ujjaimat és kést rántott rám az agyi állapota miatt” – vallotta be az anyuka, amikor visszatekintett a kezdetekre – „Ez a szindróma olyan, mint egy földrengés az agyában, ami miatt néha úgy viselkedett, mintha az ördög szállta volna meg.”

Az erőszak mellett Cameron is erős fájdalmakat élt át. Sokszor fájt a feje és agysérülést is szenvedett. Mindezek mellett ráadásul rögeszmés-kényszeres betegsége is volt, ami szintén betudható a szindróma egyik tünetének.

A anyuka nem tudta, hogy tudják majd ezt az egészet kezelni, de végül sok energiával és igyekezettel a fiú állapota fokozatosan javult, sőt már munkája is van. A fény az alagút végén még 2015-ben kezdődött, amikor elkezdték Cameron plazmaterápiás kezelését, amelynek köszönhetően tünetei majdnem teljesen eltűntek.

„Rendkívül szerencsések voltunk, hogy ezt megszereztük neki” – mesélte Natasha, aki szerint már ez elég volt, hogy a fia a gyógyulás útjára lépjen. 2018 -ra a plazmaterápia és az antipszichotikus gyógyszerek kombinációjával Cameron kezdett felépülni, de ekkor új probléma előtt találta magát a család. A PANDAS óriási kárt okozott a fiú agyában és sem beszélni, sem járni nem tudott ekkor.

„Cameronnak mindent újra kellett tanulnia” – mondta Natasha – ”Miután megkaptuk a neki a szükséges segítséget, a család többi tagja is elkezdte a történtek feldolgozását.

A legutóbbi fejleményekről a bátor nő 1 évvel a fiú kezelése után nyilatkozott, egy reggeli tévéműsorban mesélt a durva tünetekről.