RETRO RÁDIÓ

Szabad lesz az augusztus 20! Ezeken a helyeken tudod megkóstolni az ország tortáját





Nem kell maszk, oltási igazolás, se távolságtartás: többnapos hatalmas ünnep lesz az idei augusztus 20-i rendezvénysorozat, Budapestre várják az egész országot – és arra a néhány napra eltöröltek minden járványügyi korlátozást.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.05.
programok

Korlátozás nélkül látogathatók az augusztus 20-ához kötődő állami és önkormányzati rendezvények, ekkor nem kell alkalmazni a veszélyhelyzet idején elrendelt védelmi intézkedéseket – derül ki a Magyar Közlönyből. Az augusztus 18. és 22. közötti rendezvényekre nem lesznek érvényben a korlátozások.

Soha nem volt még ekkora tűzijáték

Minden eddiginél nagyobb lesz az idén a tűzijáték, 4,3 km hosszan csodálhatjuk, és a Duna minden oldaláról egyforma minőségben fog látszani. Különleges fényfestéssel, 100 drónnal is készülnek és mintegy 40 ezer rakétát lőnek fel 20-án este. 14 uszályról és 65 pontonról fogják fellőni a pirotechnikai eszközöket. Egy másik újdonság a tűzijátékban a korábbi évekhez képest, hogy narráció is lesz aláfestésként, nem csak zene kíséri a rakéták fellövését. A műsor 35 perces lesz,ebből 25 perc a konkrét tűzijáték.

Illusztráció a várhatóan gyönyörű tűzijátékról (Fotó: shutterstock)

Budapestre várnak minden magyart

Magyarország “születésnapján” Budapestre várnak minden magyart: a négynapos ünnep programjait úgy rakták össze, hogy minden korosztályra gondoltak. 17 különböző helyszínen lesznek programok a Vártól az Erzsébet téren át a Szabadság térig és Bálnáig.

Minden gépünk elhúz a Duna fölött

Augusztus 20-án szokás szerint tisztavatással kezdődik a nap, és 9 órakor kezdődik a minden eddiginél nagyobb légiparádé. Amikor az Országház felett elhúz a három vadászgép, piros-fehér-zöld csíkot fognak húzni, ilyen még nem volt, idén szerezték be az ehhez szükséges gépet. Az összes létező gép, helikopter, ami Magyarországon elérhető, részt fog venni a különleges légiparádéban.

Megvan az Ország tortája

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „Napraforgó” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.

Augusztus 20-tól lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában. Az árusító cukrászdák listáját augusztus 16-tól megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista augusztus 19-ig napról napra bővülni fog.

Fodor Sándor Napraforgó tortája (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A pápalátogatásra sem kell majd oltási igazolvány

Nem csak az augusztus 20-i rendezvénysorozatra törölték el a járványügyi korlátozásokat, hanem még két másik eseményre is. A fogathajtó Európa-bajnokság szeptember 2. és 5. között, valamint az eucharisztikus kongresszus, amelyre Ferenc pápa is Budapeste érkezik, szeptember 5. és 12. között mentesül a korlátozások alól.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás