Hiába lehetett rá lelkileg felkészülni, az autósokat meglepetésként érte a hatalmas torlódás. A közlekedést mintha kiütéssel fektették volna ki reggelente, annyira beállt a sor a budai alsó rakpart még járható szakaszán. Bár a hétfői káosz után lehetett számítani arra, hogy a Lánchíd felújítása miatti lezárás eredményeként a menetidő akár megduplázódik, sok autós mégis útközben szembesült vele: nem fog időben beérni a munkába.

A budai alsó rakpart is elesett a dugóval vívott harcban /Fotó: Metropol/MK

Kint jártunk a helyszínen és azt tapasztaltuk, hogy sem autósként, sem gyalogosként nem volt könnyű a helyzet. A lámpák nem működtek, sárgán villogtak, csak az autósok jóindulatára számíthatott az ember, ha gyalogosként át szerette volna verekedni magát az úttest másik oldalára. A hidakon átjutni tömegközlekedéssel is kétszer annyi idő volt, talán csak a villamossal utazók, a kerékpárosok és a sorok között szabálytalanul szlalomozó motorosok voltak előnyben.

Erre kell kerülni Budán

A Budapesti Közlekedés Központ (BKK) videóban mutatta meg, hogy Óbudáról a Halász utcáig lehet közlekedni a rakparton, onnan pedig a Főutcán lehet továbbhaladni, onnan pedig vagy az Alagút vagy a Lánchíd utca felé lehet kerülni. Azoknak sem könnyebb, akik az Erzsébet híd felől próbálnák meg a lehetetlent. Csak a Döbrentei térig mehetnek, és az Attila utca felé kell kitérőt tenni.

A körúton megismert mindennapos dugó már a budai rakparton is hétköznapivá válik /Fotó: Metropol/MK

Anyáznak a dugóban veszteglő budapestiek

A kocsisorokban rostokolók többsége Karácsony Gergelyt szidja a teljesen ellehetetlenült közlekedésért. Megkérdeztük az autósokat, hogy mit gondolnak a budai rakpartlezárásról.

Szabolcs: Nem gondolok semmit. Nagyobb a forgalom, de erre kell menni, ezért nem indulok el hamarabb otthonról.

Fotó: Metropol

Laci: Undorító és szörnyű a helyzet. És ez augusztusig fog tartani? Munkában vagyok, kijöttem kajáért, és nem fogok időben visszaérni. Nagyon nagy hatással lesz ez a mindennapokra.

Fotó: Metropol

Károly: Egy nagy baromság, és csak Karácsony Gergelyt lehet okolni!

Fotó: Metropol

Péter: B****** a jó ******** Karácsony Gergely!

Fotó: Metropol

Sándor: Meg kellene tervezni, hogy külön-külön újítsák fel a városrészeket! Ne egyszerre, mert ez így kezelhetetlen!

Fotó: Metropol

Péter: Nyilván nem örülök a lezárásoknak. Hamarabb kell elindulni otthonról, de ennek biztos így kell lennie, én nem okolok senkit.

Fotó: Metropol

Gábor: Szörnyű ez az egész helyzet, és erről a főpolgármester úr tehet.

Fotó: Metropol

A nem túl hízelgő vélemények teljes sorát itt nézheted meg: