RETRO RÁDIÓ

Bordélyházban nem, de a játszótéren kötelező a maszk, ezek a legőrültebb koronavírusszabályok





Németországban nem egységesek a koronavírus-járvány miatt hozott szabályozások, így teljes káosz uralkodik, sokszor totálisan logikátlanok és röhejesek a korlátozások.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.04.
teljes káosz

Bár a járványügyi adatok egyre kedvezőbbek Németországban is, a szabályok egyre őrültebbek. A Ripost összeszedett egy csokorra valót belőlük.

A káosz legfőbb oka, hogy az ország önálló parlamenttel rendelkező tartományai intézkedhetnek a korlátozásokról. A legolvasottabb német napilap, a Bild összeszedte az országban jelenleg érvényben lévő legőrültebb szabályozásokat:

Düsseldorfban például újra megnyithattak a szabadstrandok, de az előző évektől eltérően idén komoly kritériumai vannak annak, ha valaki úszni szeretne. Kizárólag a kültéri medencék használhatóak, de azok is csak a negatív teszttel rendelkezők számára. A fürdőbe korlátozott számban léphetnek be a látogatók. A medencékben tilos a fröcskölés, pancsolás, vagy a magával vitt fürdőjátékok, matracok bevitele. A napozás a medence partján vagy a füves területen szintén tilos. A hivatalos indoklás szerint a fürdőket csak sporttevékenységre, vagyis úszásra szabad igénybe venni.

Észak-Rajna–Vesztfália tartományban a hat éven felüli gyermekeknek kötelező a maszk viselete a játszótereken is. A szülők arra panaszkodnak, hogy az egyre nagyobb hőségben, a gyerekeknek ez egyáltalán nem tesz jót. A Bild pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy ugyanebben a régióban viszont nem kötelező a maszk azok számára, akik bordélyházba vagy diszkóba mennek.

Drezdában 30 fő alatt nincsen semmilyen korlátozás azok számára, akik egy játszótéren fociznak például. De akik egyesületbe járnak edzésre, azoknak negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük.

Játszótéren lehet focizni korlátlanul, de egyesületben már negatív tesztre van szükség (Fotó: AFP)

Alsó-Szászországban is születtek meglehetősen őrült döntések. A tartományban a diszkók megnyithatták kapuikat. A vendégek levehetik a maszkjukat a bárpultnál és az asztaloknál is. A tánc azonban más, ott már kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata. A helyi dj-k szövetségének elnöke teljesen értelmetlennek tartja a rendelkezést. Dirk Wöhler azt sem érti, hogy a táncparketten ki és hogyan tudná ellenőrizni a maszk használatát.

Hamburgban is a maszkviselés nehezíti meg a helyiek életét. A német kikötővárosban például hétfőtől szombatig reggel nyolc és este tíz között viselni kell a maszkot.

Ha rosszra fordulna az idő, akkor négy barátot haza kell küldeni, mert a lakásban csak tízen lehetnek

Brandenburgban az otthoni grillezés is szabályokhoz van kötve. Aki a barátokkal szeretne sütögetni, az megteheti, de csak maximum tíz főig. Ha rosszra fordulna az idő, akkor négy barátot haza kell küldeni, a lakásba ugyanis csak maximum hatan tartózkodhatnak. Más azonban, ha ünnepségnek nevezzük a baráti összejövetelt, ebben az esetben ugyanis, akár hetvenen is találkozhatnak.





Ezeket olvastad már?
„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás