RETRO RÁDIÓ

Kiborult a baloldali fizetős „bili”! 2 éve nem működik a közpénzen épített konténervécé Zuglóban





A 2019-ben nagy csinnadrattával átadott, felújított Pillangó park 700 millióba került. Ám az itt átadott vécék ajtajai sosem nyíltak ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.10.
XIV. kerület működésképtelen közvécék

A játszótér mellett egy soha meg nem nyílt nyilvános vécé és néhány rendészek nélküli rendészeti konténer árválkodik. Az ott élők a fényes ígéretek után nem erre számítottak.

Már a pályázat kiírásánál is több furcsaság felmerült a népszerű zuglói park megújítása kapcsán. Több hazai lap is foglalkozott azzal, hogy a közbeszerzést úgy írták meg, hogy csak egyetlen konzorcium felelt meg a kritériumoknak. Aztán a megújult park átadása sem volt zökkenőmentes. A Ripost 2019 őszén, nem sokkal utána készített fotókat arról, amint a Pillangó parkot több helyen méteres parlagfű csúfítja.

Parlagfű tenger a frissen átadott park peremén (Fotó: Ripost Sulyok László)

Szívatja a pelenkázóhely az anyukákat

A kerület fideszes önkormányzati képviselője, Borbély Ádám hívta fel a figyelmet a jelenleg is tartó visszásságokra, többek között arra fizetős nyilvános vécére, amely a két évvel ezelőtti átadása óta folyamatosan zárva van.

Megnéztük a hírhedt Pillangó parki vécét. A helyiek bosszúsága rögtön érthető: az érmelyukba helyezett pénzt a rendszer befogadja, de az ajtók zárva maradnak. A pelenkázásra fenntartott helyiség pénzbedobó rekeszében látható, hogy tele van elnyelt pénzérmékkel. Úgy tűnik, sok játszótéri anyuka esett abba a csapdába, hogy megpróbált bejutni a számukra közpénzből épített illemhelyiségbe...

A pénzt elfogadja, de az ajtókat nem nyitja ki (Fotó: Metropol)

Elhagyott konténerek, fantomrendészek vigyázzák a „rendet”

Más furcsaságokat is elárult a Metropolnak Borbély Ádám. 2018 májusában Karácsony Gergely zuglói polgármestersége alatt született a döntés, hogy a park közbiztonságának javítása érdekében rendészeti irodát alakítanak ki a parkban. Talán nem meglepő, hogy a nagyívű ígérgetés után végül füstbe ment a terv.

Önkormányzati rendészek költöztek volna be a tervek szerint, az ablakon keresztül azonban lehet látni, hogy alig van berendezés, és rendszeres működés itt sincs„ – mutat a képviselő az egyik elhagyott fakonténerre.

Üresen álló rendészeti iroda (Fotó: Metropol)

A lassú visszafejlődést mára mindenki tapasztalja

A rendészeti jelenlétre ugyanakkor nagy szükség lenne. 2010-ben, miután a Fidesz átvette a kerületet, a Pillangó park és a Fogarasi út sarkától 50 méterre egy mobil rendőrőrsöt helyezett el. Ez jelentősen vissza is szorította a környéken a fokozódó bűnözést, azonban ezt Karácsony Gergelyék megszüntették. Amikor ezután a helyiekben folyamatosan félelmet keltő Hős utcai drogosok elkezdték birtokba venni a parkot, Zugló baloldali vezetésének mindössze egy üres konténerre futotta.

„ Ráadásul most egy 10 milliárdos hitellel terhelnék a költségvetést a kerületben, miközben 2012-ben az Orbán-kormány már kifizette egyszer a a kerület 8 milliárdos hitelét. Hat év balos uralom alatt lassan visszajutunk oda, ahonnan a jobboldal egyszer már kimentette a kerületet” – foglalta össze a szomorú helyzetet Borbély Ádám.

A játszótértől mindössze néhány méterre találhatóak a használhatatlan mosdók (Fotó: Metropol)

A Bosnyák téren is van „pénznyelő automataként” működő vécé

Nem egyedi eset Zuglóban a működésképtelen nyilvános vécé. A Bosnyák téren ugyanúgy zárt kapukkal gyanútlan áldozatait várja egy másik mellékhelyiség, amely a pénzt szintén elfogadja, de a sokaknak épp sürgős szolgáltatást cserébe nem nyújtja...





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás