A Blaha Lujza tér környékén dolgozók félnek, ezért nem szívesen nyilatkoztak lapunk újságírójának.

Név és kép nélkül azonban áradni kezdett belőlük a panasz.

A VIII. kerületet ellepő hajléktalanokról készítettünk pár fotót, amin látható: „csatatérré” változott a környék. A teret ellepték az egész nap szórakozó, zenélő, beszélgető hajléktalanok, akik még a kényelem maximalizálása miatt egy kanapét is szereztek maguknak.

A helyi „koldus-királyt” láthatjuk a képen (Fotó: Metropol)

„Volt olyan, hogy fényes nappal, az üzlet előtt lőtték be magukat a fiatalok” – mesélte az egyik bolttulajdonos. „Mielőtt idejöttem volna dolgozni, itt ültek mint a fecskék, és próbáltak bejönni a boltba. Amióta én vagyok itt a vezető, seprűvel elzavarom őket, ha szemtelenkednek. Itt a rendőrök nem igazán foglalkoznak velük, akkor se szóltak rájuk, amikor itt ültek maszk nélkül” – sorolta a bajokat a panaszos.

A galambok a földön keresnek elemózsiát, a hajléktalan „fecskék” a Népszínház utcai villamos végállomáson (Fotó: Metropol)

„Sok a lezüllött ember errefelé, csövesek, kéregetők, kötözködők. Amióta itt dolgozom, 10 éve, állandóan belém kötnek. Régen is rossz volt, de mostanában még rosszabb. Az aluljáró tele van kötözködőkkel. A Népszínház utcában, de feljebb a Teleki tér felé is nagyon rossz a helyzet” – osztotta meg tapasztalatait az egyik helyben dolgozó.

„Esténként sokan buliznak itt, de napközben is állandóan itt vannak tízen-húszan. Kérdeztem már tőlük, hogy miért nem mennek szállóra, de azt mondták, hogy ott meglopják őket, meg már megszokták, hogy itt vannak. Néha igazoltatják őket, hogy nem állnak-e körözés alatt, de ennyi” – sorolta egymás szavába vágva két hölgy, akik rendszeresen a téren szoktak várakozni.