RETRO RÁDIÓ

Újra felbolydul a Belváros közlekedése, folytatódik a Blaha felújítása





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, hogy mire figyeljenek az autósok, és hogy milyen buszokat tesztel a BKK.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.09.
budapesti káosz

Zajlik a Blaha Lujza tér felújítása

Egyre jobban áll a Blaha Lujza tér felújítása, ami a mai naptól már a második ütemtervébe lépett. A BKK közleménye szerint augusztus 19-ig kétszeres gyorsasággal folytatódik az átalakítás, ami a jelenlegi állás szerint így, akár korábban is befejeződhet. A következő ütemben viszont újabb forgalmi változásokra lehet majd számítani, amiket jó lesz előre tudni, ha az ember a tér környékén tervezne autós utat tenni.

Folytatódik a Blaha felújítása

Mi változik?

  • Mától a Rákóczi úton irányonként csak egy forgalmi sáv járható.
  • A Nagykörút esetében visszaáll a korábbi kanyarodási rend.
  • A József körútról az autóbuszok és a tehergépjárművek a szűk hely miatt a belső sávból kanyarodhatnak jobbra a Rákóczi útra.
  • A Corvin Áruház és az Europeum előtti szervizutakat lezárják a gépjárműforgalom elől. Az Astoria irányából érkező járművek a Rákóczi útról közvetlenül, a szervizút érintése nélkül tudnak a József körútra kanyarodni.
  • A Márkus Emília utca tér felőli része mától munkaterület, így zsákutca lesz a Stáhly utca felől. A kórház felőli oldalon a merőleges parkolóállások helyett párhuzamos parkolóhelyeket alakítottak ki. A Stáhly utca egyirányúsága megfordul.
  • A 99-es és a 217E autóbuszok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek.
  • Ezek mellet az új korlátozások mellet a régiek is érvényben maradnak, illetve a gyalogosok számára a tér környéki közlekedést gyalogos folyosókkal oldják meg.
  • Környezetbarát buszt tesztel a BKK

    Mától egészen augusztus 22-ig új, elektromos járművet tesztel a BKK. A korszerű, alacsonypadlós elektromos járattal a tesztidőszak alatt több vonalon is lehet majd találkozni. A méretéből adódóan a szűkebb városi utcákon is közlekedhet, így inkább ilyen vonalakon teszteli majd a vállalat.

    Új elektromos buszokkal utazhatunk a fővárosban egy héten keresztül

    Hol jár majd a kisbusz?

  • Ma, holnap és szerdán a 158-as autóbusz útvonalán jár majd e158-as jelzéssel,
  • augusztus 12-én, 13-án és 16-án (csütörtök, péntek és hétfő) a 16-os autóbusz útvonalán e16-os jelzéssel bukkan majd fel,
  • augusztus 14-én és 15-én (szombat, vasárnap) a 15-ös autóbusz vonalán e15-ös jelzéssel lesz megtalálható,
  • augusztus 17-én, 18-án és 19-én (kedd, szerda, csütörtök) a 27-es autóbusz vonalán, mint e27-es jár majd,
  • augusztus 20-án, 21-én és 22-én (péntek, szombat, vasárnap) a 102-es busz vonalán e102-es jelzéssel szállít majd utasokat.
  • Mától nem jár a H7-es HÉV

    A mai naptól a teljes vonalon nem jár a H7-es HÉV, mivel elbontják a Kvassay hídnál található ideiglenes végállomást. A Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között pótlóbusz szállítja majd az utasokat, míg a Szent Imre tér és Csepel HÉV-állomás között az ott közlekedő buszokkal lesz lehetőség az utazásra.

    Új menetrend a Budapest–Szolnok vonalon

    A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a mai naptól egészen augusztus 29-ig a vonatok módosított vonalon közlekednek majd, mivel a Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest között felújítást végez a MÁV. Egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész-, illetve teljes útvonalon kimaradnak. A Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatok többsége korábban indul, illetve később érkezik majd oda a megszokottnál.

    ITM: Ma még jelentkezhet informatikusnak

    Ma még lehet jelentkezni lehet a 100 százalékban államilag támogatott informatikusképzésre, amelyet az Újratervezés Programban második alkalommal indított el idén nyáron az Innovációs és Technológiai Minisztérium Jelentkezni a tanfolyamra a www.ujratervezes.nive.hu oldalon lehet.





    Ezeket olvastad már?
    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás