RETRO RÁDIÓ

Most vásárolj, Március 15-én a legtöbb üzlet zárva lesz





Még ma szerezzük be a szükséges dolgokat! Holnap a legtöbb üzlet zárva lesz és a közlekedésben is változások lesznek. Mutatjuk!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.14.
március 15.

Idén a március 15- i nemzeti ünnepnapunk hétköznapra, keddre esik, ez a legtöbb embernek munkaszüneti napot is jelent. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójának napján a legtöbb üzlet zárva tart, beleértve a plázákat és a nagyobb ismert üzletláncokat is. Ezért ne felejtsünk el minden szükséges dolgot még előtte beszerezni.

Ha kedden mégis hirtelen szükség lenne bármire, az ismert budapesti éjjel-nappali láncok üzletei az évforduló napján is nyitva lesznek, jellemzően a szokásos, 0–24 órás menetben, illetve a benzinkutakon is beszerezhetünk egy-két fontosabb dolgot.

Március 15-én a jogszabály szerint nyitva tartó üzletek:

  • a benzinkutak;
  • ügyeletes gyógyszertárak
  • az önálló virágboltok;
  • az újságosok;
  • az édességboltok;
  • a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő, éjjel-nappali boltok;
  • a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.
  • Ünnepi közlekedés

    Amennyiben tömegközlekedéssel szeretnénk utazni, akkor érdemes lesz hosszabb menetidőkkel, terelve közlekedő, valamint időlegesen kimaradó járatokkal számolni, különösen a fővárosban. A BKK járatai március 14-én, hétfőn a szombati, kedden pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

    Az autósoknak is érdemes lesz odafigyelni, mivel az állami ünnepi rendezvények miatt a fővárosban forgalmi változásokra, illetve a körúti korlátozásokra, főként a belváros és a budai felső rakpartok környékén kell készülni. A BKK szerint kedden érdemes lesz a megszokottnál sűrűbben közlekedő M2-es és M4-es metróval, vagy a szintén gyakrabban induló 2-es, 4-es és 6-os villamossal közlekedni.

  • Várhatóan kedd dél és este 6 óra között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Károly körutat, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, a Váci utat a Nyugati tér és a Lehel tér között, valamint az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között.
  • Dél és délután 3 között között szakaszosan és időszakosan lezárják a Elvis Presley park – Margit híd – Szent István körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth Lajos tér útvonalat.
  • Előreláthatólag 13:00 és 15:00 között szakaszosan és időszakosan lezárják a Március 15. tér – Belgrád rakpart – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér útvonalat.
  • Várhatóan 7:00 és 22:00 között lezárják a Múzeum utcát.
  • Korlátozzák a forgalmat a Műegyetem rakparton már március 12-től.
  • A munkanap-áthelyezés és az ünnep miatt változik a vonatközlekedés rendje is. A vonatok március 14-én az ünnepnapi, március 15-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A négynapos hosszú hétvége miatt kedden jelentősen megnőhet az utasforgalom, ezért érdemes lehet elővételben megvenni a jegyeket – figyelmeztet a MÁV.

    A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszai március 15-én pedig ünnepi és munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

    Március 15-én kedden valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.





    Ezeket olvastad már?
    Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

    Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

    Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

    Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

    Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

    Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

    Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

    Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás