RETRO RÁDIÓ

Több ezer forinttal olcsóbban tankolhatnak a magyar autósok, így reagált a változásra az utca embere – Videó!





Péntektől kizárólag a magyar forgalmi rendszámú gépjárművek tankolhatnak a kedvezményes, befagyasztott, 480 forintos áron a hazai benzinkutaknál, vagyis a külföldieket nem zavarják el, csak többet fizetnek. Mutatjuk, hogy is néz ez ki a gyakorlatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.27.
kedvezményes tankolás

A hatósági benzinár-stop nyomán egyre jelentősebb számban jelentek meg Magyarországon a külföldről érkező autók, főleg a határ menti töltőállomásokra – ennek vetett véget most a kormány. A rendelkezés tehát mellyel 40 liter benzin tankolása esetén 9000 forintot spórolhatunkcsakis a befagyasztott, 480 forintos üzemanyagra vonatkozik, a külföldi rendszámú autók pedig a piaci áron tölthetik meg autóikat: volt is fejetlenség a benzinkutakon bőven.

Rengeteg honfitársunk kapkodta a fejét a töltőpisztolyokat emelgetve: egyikük sem találta az addig megszokott „olcsó benzint”. Bizony, az oszlopokon 720 forintos ár jelent meg, így nem csoda, ha legtöbbjük meg sem akarta kezdeni a tankolást – kénytelen volt a személyzet segítségét kérni.

Odabent, a kasszáknál persze már kiderült a turpisság, sőt helyre állt a „rend”: az elszámolás után a munkatársak ugyanis mindjárt két árat is érvényesíteni tudnak, méghozzá a felmutatott forgalmi engedély alapján, amit ezt követően (is) tanácsos mindenkinek magánál tartania – a visszaélések megszüntetése érdekében meghozott lépés tehát a gyakorlatban is foganatosítható, még ha egyelőre csak kissé döcögősen is.

A Mol illetékes szakembere, a Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatója, Ratatics Péter a Bors kérdésére elmondta: ennél gyorsabban nem ment a tájékoztatás, elvégre a gyors döntés is eleve szükséghelyzetben született.

– fogalmazott a szakértő, hozzátéve, hogy amennyire az idő rövidsége engedte, igyekeztek felmatricázni a kútfejeket, de a szükséges tájékoztatás természetesen folyamatosan zajlik tovább.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás