Bay Éva megbízik a szakértő szavaiban, és férjével együtt regisztráltak is már az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Nem volt kérdés a számukra, hogy beadatják maguknak a vakcinát, mivel szeretnének kimozdulni, és a veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

„Ha Szlávik doktor azt mondja, a vakcina jó, én elhiszem neki! Nem kérdés, hogy a férjemmel beoltatjuk magunkat, hiszen a veszélyeztetett korosztályba tartozunk, és szeretünk kimozdulni otthonról. Fontosnak tartom a védőoltást! Szentendrén élünk, így amint hívnak minket, megyünk a lakóhelyünkhöz legközelebbi szavazóhelyre és beadatjuk az oltást. Már alig várom!„ – mondta el Bay Éva a Ripostnak.

A televíziós kifejtette véleményét, miszerint csak egy oka van annak, hogy a fiatalok szkeptikusak a vakcinával kapcsolatban, de ez nem sokára megoldódik.

A fiatalságnak az a dolga, hogy megkérdőjelezzen dolgokat, helyzeteket, de ez csak azért van, mert még nem elég bölcsek. Amikor én voltam kislány egyszerűen csak megjelent a doktor bácsi és beoltott minket az iskolában. Amennyire emlékszem, senki nem tudta, hogy mi volt az oltásban, ahogy az sem zavart senkit, hogy a vakcina orosz vagy szovjet volt és láss csodát, mind jól vagyunk! Most az a legfontosabb, hogy visszakapjuk az életünket és ehhez az kell, hogy eltűnjön a vírus, vagy megtanuljunk vele együtt élni” – mondta el a Farm VIP egykori játékosa a lapnak.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.