RETRO RÁDIÓ

Baranyi Krisztinát bírálja a jobbikos képviselő





Szilágyi Zsolt jobbikos képviselő szerint Ferencváros polgármestere egyszemélyben hárítja rá a felelősséget az IF Jazz klub teraszának engedélyeztetése kapcsán, miközben ő csak a jogszabályokat tartotta be.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.01.
okol

A Metropolt egy, a napokban megjelent cikke után megkereste Szilágyi Zsolt, a Ferencvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási Bizottság elnöke, hogy tisztázza: az IF Jazz Klub teraszengedélyét ő sosem akadályozta meg. Erre szerinte azért volt szükség mert Baranyi Krisztina (független polgármester) őt tette felelőssé azért, hogy nem kapott engedélyt eddig az IF Jazz Klub terasza. A polgármester asszony Szilágyi Zsoltba egy kommentben állt bele, mondván csak is a Ferencvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási Bizottság elnöke tehet a klub ellehetetlenítéséről.

ujjal mutogat a kerületi képviselőire Baranyi Krisztina Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Kedves IF Cafe Jazz Club, rettenetesen szégyellem magam a bizottság döntése miatt. Érthetetlen, indokolatlan. A zajszintmérés rendben volt, panasz nem érkezett önök ellen. A napirendről való levétel a bizottság jobbikos elnökének egyéni (nem első), önkényes döntése volt. A kérelem szabályos volt, önök minden szükséges és kért dokumentumot időben benyújtottak. Szóval érthetetlen és szabálytalan a bizottság eljárása. Nagyon sajnálom, megteszek mindent, amit lehet” - írta.

„Csak a jogszabályokat tartom be”

„Március 9-én ülésezett a városgazdálkodási bizottság és azt a döntést hozta, hogy április és májusra megadja az IF-nek az engedélyt. A következő ülésen pedig ha a zajvizsgálat eredményei elfogadhatóak, akkor megkapják nyárra is az engedélyt” - mesélte a Ferencváros jobbik elnöke, aki hangsúlyozta, renget panasz érkezett a hangos zene miatt, emiatt fontos volt, hogy lépjenek az ügyben.

A Ferencvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási Bizottság elnöke, Szilágyi Zsolt Fotó: Szilágyi Zsolt

„A következő ülés május 11-én volt és Baranyi Krisztina a leadott anyag után „benyomta” az előterjesztést a zajszakértői jelentés nélkül. Nem tudtunk eléggé rákészülni a kérdésre és nem volt elég információnk róla. Ekkor nem én, hanem kettő másik képviselő javasolta, hogy levegyük a napirendről az IF kérdését, mivel hiányos volt az anyag. A döntés az volt, hogy a következő ülésen vegyük újra elő” - magyarázta Szilágyi Zsolt, aki elárulta, hogy májusban több sürgős ügy is felmerült, emiatt május 26-án tartottak egy szigorúan ezeknek a kérdéseknek szentelt ülést is. Mindössze 6 napirendi pontot állítottak össze erre a napra.

„Baranyi Krisztina utólag betette önkényesen 7. pontnak az IF kérdését, de mivel kötött kérdésekben akartunk aznap dönteni és nem volt az eredeti meghívónak a része a kérdés, így levettem a napirendről. Egyébként 8-an megszavazták, hogy napoljuk el, tehát nem egyedül döntöttem erről” - tette hozzá Szilágyi Zsolt, aki ezután tervezi, hogy utánanéz, Baranyi Krisztinának milyen érdekeltségei lehetnek a kerületben.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás