RETRO RÁDIÓ

Hihetetlen: 3 millióval a táskájában, lazán autóbuszra szállt a Kolozsvár utcai bankrabló





Szalmakalapos, piros szatyros rablófantomot hajszol a rendőrség Budapest-szerte. A férfi hétfő délután, hajszál pontosan időzítve rámolt ki egy újpalotai takarékot, majd vélhetően busszal menekült.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.11.
XV. kerület az év bűnténye

Valóságos hajtóvadászat indult az ellen a férfi ellen, aki hétfő délután jéghideg számítással kirámolt egy újpalotai takarékot. A rejtélyes rabló szalmakalapban, piros táskával besétált a Kolozsvári utcai fiókba, majd egy fegyverrel – vagy annak utánzatával – a bevételt követelte a két riadt pultostól. A nőket ezután vélhetően bezárta a bankfiókba, majd az ott talált 3 millió forinttal távozott. A dolgozók aztán a pánikgomb segítségével értesítették a zsarukat, akik perceken belül a helyszínre értek a mentőkkel együtt, az egyik dolgozó ugyanis sokkot kapott az átélt rémülettől, bár fizikailag nem sérült meg.

A takarék környékén másnapra lecsillapodtak ugyan a kedélyek, de minden lakó az akciófilmbe illő rablásról beszél, míg a takarék ajtaján kedd reggel már egy felhívás figyelmeztette az érkezőket: a fiók technikai okok miatt a héten nem üzemel. Mint a környékbeliek elmondták: elég mozgalmas ez a városrész, de ilyen azért ritkán történik.

3 millióval távozott, miután a dolgozókat bezárta a bankfiókba Fotó: Bors

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le

Perceken belül tucatnyi rendőrautó szirénázott már itt, aztán ellepték a helyet a fehér ruhás helyszínelők, mintha csak egy akciófilmben lettünk volna” – mesélte az egyik környékbeli lakó, Éva a Metropolnak. – „Aztán a rendőrök átnézték a kukákat, a miénket is, de mondtuk, hogy ide bajosan juthatott be, mert zárt helyen van.”

Az asszony hozzátette: úgy tudják, a férfi busszal érkezett és azzal is távozhatott. Két fiatal fiú szerint az utcasarokra rohant, aztán köddé vált, a rendőrök pedig azóta is keresik, valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene.

„Amikor a mentőt megláttam, azt hittem, verekedés miatt hívták ki őket, az nem ritkaság errefelé. Ez azonban még minket is megdöbbentett. Valószínűleg az elkövető készült a tettére, ugyanis pont egy taxis sem volt, pedig a takarékpont egy drosztnál van, és mi sem hallottunk semmit, síri csendben történt azt egész” – mondta egy boltos.

Perceken belül tucatnyi rendőrautó jelent meg Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás