RETRO RÁDIÓ

Ez neked is jól jöhet! Ilyen segítségeket kínálnak a bankok az energiaválságban





A bankok is alkalmazkodnak az energiaválsághoz, egyre több kínál olyan hitelkonstrukciókat, amelyek által az ingatlanok energetikai korszerűsítése kivitelezhetővé válik. Összegyűjtöttük a kínálatot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.02.
rezsi

A Magyar Nemzeti Bank elvárja a bankoktól, hogy olyan hiteleket is kínáljanak, amelyek energiatakarékos beruházásra irányulnak. Jelenleg három banknál is érdeklődhetünk, de a többi bank is gondolkodik ezek bevezetésén. Mutatjuk, hogy jelenleg miből válogathat.

A támogatásokból fedezhetőek a házak energetikai korszerűsítése Fotó: Kisalföld

Az OTP Évnyerő lakáshitelének tőketörlesztését elég a felújítás után fizetni

Az Évnyerő lakáshitel nevű terméken keresztül energetikai felújításra és korszerűsítésre is kaphatunk kölcsönt. A futamidő első évében, mikor zajlik az energiahatékony felújítás, csak a kamatot kell fizetni. Amint a felújítás véget ért, és kevesebb lesz a rezsink, akkor kell csak a tőketörlesztést elkezdeni.

A K&H új hitele az ingatlan energiafelhasználásának csökkentésére fordítható

A lakásnak minimum BB energetikai besorolásúnak kell lennie, és egy évben legfeljebb 80 kWh/négyzetméter energiát fogyaszthat. A hitelt fel lehet venni új ingatlan vásárlásához, de felhasználható felújításra, illetve modernizálásra is. A bank egy szerződésen belül lehetőséget ad arra is, hogy egy újonnan vásárolt ingatlant is felújítsunk vagy modernizáljunk.

A hitelek többnyire a nyílászárók cseréjét is fedezik Fotó: Veszprém Megyei Napló

UniCredit: energetikai korszerűsítés, lakásfelújítás

Az első a Green elnevezésű hitel, aminek a felhasználásával kedvezményes kamatozás mellett telepíthetünk napelemeket. A bank azonban hangsúlyozza, hogy mivel a piacon meglehetősen élénk a kereslet a napelemek iránt – ezáltal a kivitelezések ideje jelentősen megnőtt – az ügyfelek 6 hónapot kapnak a kölcsön lehívására és a törlesztés megkezdésére. A Greenen kívül felújítási személyi kölcsönt is kínálnak. 10 éves futamidő mellett élhetünk ezzel a konstrukcióval és ezt energetikai korszerűsítésre, valamint lakásfelújítási célokra is használhatjuk. A pénzintézet piaci kamatozású felújítási jelzáloghitelénél – ha igazolni tudjuk, hogy a felújítás célja a rezsiköltség csökkentése – a bank 0,5 százalékos öko- kamatkedvezményt is nyújthat.

A CIB-nél és az ERSTE Banknál is lehet érdeklődni

A CIB és az Erste Bank is jelezte, hogy dolgoznak olyan termékek bevezetésén, amelyek az ingatlanok energiafelhasználásának korszerűsítésére szolgálnak. Hangsúlyozták azonban, hogy a most megtalálható termékek között is lehet olyanokat találni, amelyek korszerű ingatlan megvásárlására, vagy egy már meglévő felújítására, modernizálására is használhatók.





Ezeket olvastad már?
Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás