Hétfőn a hajnali órákban halálos balesetet okozott egy ismeretlen terepjárósofőr Jánossomorján a Szabadság utcában. Egy sötét színű, szlovák rendszámú Mercedes típusú autóval gázolt halálra egy biciklist, majd azonnal továbbhajtott segítségnyújtás nélkül. Félóra múlva Mosonmagyaróváron, a Szent István király utcában egy szintén sötét színű Mercedes típusú terepjáró elütött egy másik kerékpárost is, akit szintén segítségnyújtás nélkül ott hagyott, majd elmenekült a helyszínről. A Baleset-Infó beszámolója szerint a két esetet ugyanaz a bedrogozott szlovák férfi követte el.

A két város mindössze 15 percnyire van egymástól autóval.

A rendőrség a délelőtti órákban elfogta a férfit /Képünk csak illusztráció (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Az első esetnél egy hölgy volt az áldozat, aki a súlyos sérülései következtében már a helyszínen életét vesztette. A második balesetnél sikerült kórházba szállítani az elütött embert, és jelenleg ott ápolják.

A délelőtti órákban a rendőrség egy kamerafelvétel, valamint egy lakossági bejelentés segítségével elfogta Mosonmagyaróváron a bűnöst. A szlovák állampolgárságú férfinél talált Mercedes terepjáróról bebizonyosodott, hogy ezzel okozta a két balesetet. Ezután drogteszt alá vetették a férfit, ami pozitív eredményt hozott.

A 35 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon halálos kimenetelű közlekedési baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Az interneten kiakadtak a hozzászólók

A Baleset-Infó Facebook-oldalán csak úgy szikráznak a hozzászólások, amelyek a vétkes sofőrt kérik számon.

„Reméljük a börtön mélyén rohad meg…” – írta egy hölgy.

„Bízom benne, hogy az elkövetkezendő jó pár évben nem otthon alszik” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Azt kívánom, hogy mindennap kínozzák, gyötörjék a börtönben.”

„15 évet neki” – kívánta egy másik hozzászóló.