Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amely szerint egy lány szemtanúja volt szeptember 14-én délután annak, ahogy egy babakocsit toló nőt az egyik HÉV-megállóban egy férfi próbált kirabolni – írja a Police.hu.

A kistarcsai rendőrök elkezdték felszedni a szálakat, tanúkat kutattak fel, helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat. Az áldozat elmesélte a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a nő határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, és elfutott a helyszínről.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe az üggyel. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV-megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre. A fiatal kihallgatásán a bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem akart, csak a táskát akarta elvenni a nőtől. A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. szeptember 26-án elrendelt.