Tavaly ősszel Zente nyomán egy ország ismerhette meg az egyik legkegyetlenebb betegséget, az SMA-t. Ez egy gerincvelői izomsorvadás, amely a végtagokban, a tüdőben, és a szívben is teljes leépülést okoz. Egy megoldás van rá, a világ legdrágább gyógyszere, vagyis a Zolgensma terápia, ami 730 millió forint. Ezt szeretné most összegyűjteni Zsombi családja is.

–Tavaly szeptemberben, Zente gyűjtésének idején épp várandós voltam Zsombival. Szorítottam, hogy összejöjjön nekik a pénz, és álmomban sem gondoltam volna, hogy hamarosan mi is belecsöppenünk ebbe az őrült küzdelembe – kezdte a Metropolnak Zsombi anyukája, Szűcs-Burinda Szabina.

Először azt hittük, hogy Zsombinak „csak lyukas a szíve”, ami miatt 5 hónapos korában megműtötték. Nem sokkal később azonban megérkezett a szörnyű diagnózis: SMA. Az az egy vigasztal, hogyha pár évvel hamarabb születik, akkor azt mondták volna a kórházban, hogy szeressük amíg tudjuk, de meg fog halni. Mostanra viszont van megoldás, csak épp 730 millió forintba kerül – mondta az édesanya, aki augusztusban gyűjtésbe kezdett.

Így örült Zsombi a Mikulásnak. (Fotó: Metropol)

„Még tartogathat valami jót is ez az év”

Zsombi szülei azt látják, hogy karácsony közeledtével szívesebben segítenek az emberek, így van remény, hogy akár még az idén összejön a pénz.

Mi a férjemmel azt kértük karácsonyra, hogy a fiunk meggyógyulhasson. Erre most látunk is esélyt, hihetetlen, hogy mennyien álltak mögénk, még az is lehet, hogy tartogat valami jót ez az év. Így decemberben mi is igyekszünk ünnepi hangulatba kerülni, de bevallom, ez nem mindig sikerül. Tavaly karácsonykor a kisfiunk szívműtétjére vártunk, most pedig azért imádkozunk, hogy összejöjjön a pénz a génterápiára. Ettől függetlenül nálunk is járt a Mikulás, de csoki helyett pudingot hozott Zsombinak, hisz egyelőre csak pépeset tud enni. Nagyon örült, hirtelen nem is értette, hogy mi az a sok csomag körülötte. Úgy tudom, hogy karácsonyra fejlesztős játékokat kap majd a Jézuskától – mesélte Zsombi anyukája.

Zsombi, és anyukája Szabina (Fotó: Metropol)

Karanténba kerültek

A gyűjtést a járvány sem könnyíti meg, hisz nincsenek például rendezvények, de Szabina szerint az emberek egyre inkább megtalálják a módját, hogy segítsenek. Így a családnak sem kell kimozdulnia, bár a karantént így sem úszták meg. -Egyik ismerősünk nálunk járt, és kiderült róla, hogy covidos. Emiatt karanténba kerültünk féltünk, hogy mi lesz, ha elkapja Zsombi is. Szerencsére nem voltak tüneteink, úgyhogy legalább ezt megúsztuk – tette hozzá az édesanya.

Durva bántásokat kaptak

Bár a legtöbb embertől csak jót kaptak, sajnos a rosszindulatú kommentelők a család életében is megjelentek. -Volt aki azt kérdezte tőlem, hogy miért nem hagytam Zsombit a kórházban, és volt olyan is, aki tanácsolta, hogy vigyem el állatorvoshoz, mert ötezerért elaltatja. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, de a bántások ellenére is hiszünk az emberek jóságában, mert az eddig összegyűlt összeget is nekik köszönhetjük– mondta az édesanya.

Itt lehet segíteni Zsombinak

Országszerte rengetegen segítettek már Zsombinak, így eddig 339 179 170 Ft gyűlt össze. A családnak további 390 820 830 Ft-ra van még szüksége.
Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
Számlaszám:
11734152-21916838
PAYPAL: www.paypal.me/helpzsombor