RETRO RÁDIÓ

Az alaptörvény módosítását kezdi tárgyalni a parlament a jövő héten





Az Országgyűlés hatnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A képviselők kedden tizenegy előterjesztésről döntenek, szerdán pedig az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról tárgyalnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.15.
parlament

Az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd.

Az azonnali kérdésekre és válaszokra ezúttal is két óra áll rendelkezésre, a koronavírus-járványra tekintettel interpellációk továbbra sem várhatók.

Kedd reggel szavazások követik a napirend előtti felszólalásokat. A képviselők ekkor dönthetnek egyebek mellett az agrárminiszter családi gazdaságokról szóló törvényjavaslatáról, a tavalyi zárszámadásról, és módosíthatják az adó-, valamint klímatörvényeket.

A határozathozatalok után a kormány vagyongazdálkodást érintő törvénymódosításáról tarthatnak általános vitát, majd további nyolc előterjesztésről is tárgyalhatnak.

A szerdai napirenden kilenc előterjesztés általános vitája szerepelhet. A képviselők ekkor mondhatják el a véleményüket az alaptörvény kilencedik módosítására vonatkozó indítványról, valamint terítékre kerülhet a választási törvény módosítása is.

Csütörtökön tíz javaslat általános vitájával folytatódhat az ülés. Egyebek mellett szó lesz várhatóan az energiahatékonyságot célzó változtatásokról, valamint felsőoktatási átalakításokról.

Pénteken további kilenc előterjesztést terveznek napirendre venni, így tárgyalhatnak például gyermekvédelmi és szociális tárgyú módosításokról.

A parlament ülése november 23-án, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újra azonnali kérdéseket tehetnek fel.





Ezeket olvastad már?
Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás