RETRO RÁDIÓ

Az akarat ereje: Anett két hét kóma után lett testépítőbajnok





Martin Anett tavaly nyáron szenvedett súlyos autóbalesetet, melyet követően szűk két hónapot töltött kórházban, ebből két hétig kómában volt. Ebből felébredve azonban Anett hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot: szinte azonnal visszatért tanulni, dolgozni, sőt az edzőterembe is, és nem sokkal később megnyert egy bajnokságot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.07.
hétköznapi hősök

A még gyógytornásznak tanuló, ugyanakkor személyi edzői képesítéssel már rendelkező pécsi egyetemista 2021 júliusában törte totálkárosra autóját egy baleset során, melyben ő maga is számos sérülést szenvedett, hónapokig kórházban volt, két hétig kómában. Ez idő alatt nem csak fizikailag „fogyott el”, a fiatal nő számára mentális megterhelést is jelentett ez az állapot, hiszen előtte profi sportoló volt. Anett azonban nem adta fel: a kórházi lábadozás után azonnal visszatért az edzőterembe, hogy lelke mellett fizikumát is újraépíthesse – egészen egy bajnoki címig - írja a Bors.

Áldozatból túlélő

A hölgy éppen egy balatoni munkáról tartott hazafelé Budakeszire, majd bekövetkezett a karambol. – A balesetet illetően semmire sem emlékszem, az orvosok szerint azonban egy hajszálon múlott az életem – emlékszik vissza a két hét után magához térő Anett, akinek többek közt újra meg kellett tanulnia járni, ráadásul a kómában 48 kg-ra fogyott, vagyis a korábbi fizikumához képest már-már „elporladt” a teste. Megannyi, hasonló körülmények között mentálisan teljesen összeroppanó sorstársával ellentétben Anett úgy döntött, nem csupán önmaga, de az egész világ előtt bebizonyítja majd, hogy ha az ember kitartóan képes küzdeni céljai eléréséért, akkor nem létezhet lehetetlen a számára.

Túlélőből bajnok

Alighogy kijöttem a kórházból, három nappal később már mankóval mentem vissza az egyetemre – mesélte a Borsnak a túlélő, aki a járássegítő segédeszköz sutba hajítása után újra heti 40 órában, napi 12 órás éjszakai műszakokban dolgozott a pécsi kórház intenzív osztályán ápolóként és gyógytornászként, sőt: időközben két OKJ-s képzést is elvégzett, illetve a vizsgáit is sikeresen tette le.

Habár a BioTech USA 2021 Legnagyobb Átalakulója nevű versenyén kezdetben nem akart elindulni, edzője, Pocsai Réka Anett mégis erre buzdította. Végül a mérlegelés tanúsága szerint a rövid idő alatt 15 kilónyi pluszizmot magára pakoló sportember állhatott a verseny izomtömeg-növelési dobogójának tetejére. Anett lapunknak elárulta: örült az eredménynek, és bár komoly sportsikerekre a továbbiakban nem ácsingózik, hegeit azonban egy bomba testen szeretné tovább viselni – így a jövőben is folytatja az edzést.

Bajnokból példakép

Egy afféle pusztító erejű balesetet követően, amely Anettnek is kijutott, bizonyára sokan szeretnének olyan rohamos gyorsasággal felépülni, ahogyan ő is tette – nekik üzen most a túlélő. – Kis lépésekkel előre, apró célokat kitűzve kell megmutatni, hogy képesek vagyunk rá – tanácsolja Martin Anett. A kómából új életre kelt testépítőbajnok hozzátette: sosem szabad másokhoz hasonlítanunk magunkat, elvégre fogalmunk sincsen, ki hol tart éppen az úton, illetve min is megy keresztül a cél felé haladva – mindössze igyekezzünk jobbak lenni a tegnapi önmagunknál, az efféle hozzáállás ugyanis valóban csodákra képes.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!

 





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás