A Metropol is több cikkében foglalkozott vele, hogy Budapesten az európai mobilitási hét keretében tartják meg idén az autómentes napot. Ma egy vonatjeggyel bármilyen távolságra igénybe vehetik az emberek a vasutat, illetve egy ingyenes kerékpárjegy vásárlásával drótszamarukat is magukkal vihetik az útra.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ebből a jeles alkalomból kifolyólag Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere görkorcsolyával indult el reggel munkába szerdán, és az autómentes nap csütörtökjén is erre készült.

„8 keréken gurultam be a hivatalba ma, de az autómentes napba még így is beleférek! Holnap, azaz szeptember 22-én, hagyják otthon önök is az autót, ha tehetik. Biciklizzenek, sétáljanak, használjanak tömegközlekedést, vagy tegyenek úgy, mint én” – írta közösségi média oldalán Karsay Ferenc még szerdán.

karsay ferenc

Karsay Ferenc végig a munkahelyére görkorcsolyával ment Fotó: Facebook

A XXII. kerület vezetője jó példával akar előljárni a környezetvédelemben és az alternatív utazási lehetőségek bemutatásával. Viszont rámutatott arra is, hogy az emberek egészségének is jót tesz, hogyha saját erővel hajtott eszközökkel indulnak el reggel.

A lényeg, hogy ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel, kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, bármi egyébbel menjen munkába vagy iskolába. Ezzel tudunk segíteni a földünknek, így tudjuk kímélni a környezetünket. A környezettudatosság része, saját egészségünk védelme is ” – mondta el a videójában a politikus.