RETRO RÁDIÓ

Ágyhoz kötözve halt meg a koronás magyar orvos Romániában





Az ügyben nyomozás indult. A család magyarázatot akar, nem tudják elfogadni ezt a kegyetlen bánásmódot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.11.
gyász

Dr. Benedek Imre kardiológus, egyetemi tanár beszélt a román sajtónak arról a drámáról, amit a testvére halála okozott. Dr. Benedek István elismert orvos volt Romániában, ő végezte az első felnőtt-csontvelőátültetést.

Óriási botrány

Dr. Benedek István elkapta a koronavírust, egy marosvásárhelyi kórházban ápolták. A család szerint ágyhoz kötözve halt meg a doktor.

„A bátyámat ágyhoz kötözték. A család birtokában van egy videófelvétel, amin látszik, hogy magánál van, összefüggően beszél és kifejezi a véleményét, határozottan kéri, hogy engedjék szabadon„ – mondta az Antena 3-nak Benedek Imre (lenti képünkön).

https://www.facebook.com/benedekimre.ro/photos/a.101370633321585/152378774887437/

„Nemcsak mi, hanem az egész ország egy értékes embert veszített el” — tette hozzá. Külön sajnálatos tényező, hogy az intézmény igazgatója és az orvos is, aki ezt művelte vele, egykor Benedek doktor tanítványa volt.

„Ha tájékoztattak volna minket az állapotáról, akkor intézkedtünk volna. Lett volna annyi pénzünk, hogy helikopterrel Bécsbe vagy Budapestre küldjük kezelésre. Nem láttam a dokumentációját sem” — mondta a testvér.

Kiváló szakember volt

Székely nemesi család sarja, orvos szülők gyereke volt Benedek István. 1948-ban született Székelyudvarhelyen, 1973-ban szerzett orvosi diplomát Marosvásárhelyen, 1979-től már az egyetem oktatója. Szakmai élete a marosvásárhelyi Szentgyörgy utcai 2-es belklinikához kötődött, itt kezdte el tevékenységét mint belgyógyász, majd 1984-től mint hematológus. 1998-ban itt alapította meg a Hematológiai Osztályt, amelynek vezető főorvosa volt tavalyi nyugdíjazásáig. 2001-ben az ő irányítása alatt megvalósult a Hematológiai Osztályon belül a Csontvelő-átültetési Központ, amely 2002-től az Európai Csontvelő-transzplantációs Hálózat tagja, és ahol azóta közel 400 csontvelő-átültetést végeztek el. Több eljárást országos premierként végeztek: az első felnőtt-csontvelőtranszplantáció, az első akut leukémiás, az első krónikus myeloid leukémiás, az első autoimmun betegségben szenvedő beteg csontvelő-transzplantációja, illetve őssejtbeültetése.





Ezeket olvastad már?
Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás