RETRO RÁDIÓ

A zene, amely megtáncoltatta az egész világot





A világon már mindenhova betört az új őrület, a Jerusalema örömtánc. Szinte lassan már nincs olyan munkakör, ahol ne ropták volna erre a valóban örömöt sugározó zenére. A Metropol összeszedte a legjobb és a legérdekesebb hazai és külföldi produkciókat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.09.
Jeruselama

Talán kevesen gondolták, hogy egy ilyen hangzásvilágú zene ekkora sikert arat az interneten. Arra meg még kevesebben számítottak, hogy 2021-ben ebből egy zenés-táncos kihívás lesz. A tánc a Jerusalema című dél-afrikai dalhoz született, amelyet Master KG és Nomcembo készített.

A challenge lényege pofon egyszerű: megmutatni az örömöt, a boldogságot, az önfeledt jókedvet. Emellett van egy fontos üzenete is, hogy bár a világ egy régóta nem látott méretű járvánnyal küzd, de attól a jókedvünket nem veszíthetjük el.

Így kezdődött a világhódító út

Aki végignézi a dal videoklipjét, az pillanatok alatt rájöhet, hogy a tánc nem a Jerusalema klipjéből ered. A zenéhez készült egy koreográfia, és ez alapján született az összes többi a világon. Az eredeti verzióban az angolai Fenómos do Semba tánccsoport jelenítette meg a nóta könnyedségét, amivel az együttes egyben az ötödik születésnapját is ünnepelte. A videó érdekessége, hogy váratlanul kezdik el, illetve a kezükben tányért tartanak, amit a zene ritmusára mozgatnak. A videónak hatalmas sikere lett, és már több mint 16 millióan látták.

Örömöt és reményt ad

Az, hogy Magyarországon melyik volt az első ilyen produkció, nehéz kideríteni, mert lassan már nincs olyan cég, vállalkozás vagy szervezet, aki ne csatlakozott volna a kihíváshoz. Hazánkban teljesítette a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a szerencsi tűzoltók és a légimentők dolgozói is. Közülük legelőször a légimentők töltötték fel videójukat 2020. december 31-én, legutoljára a szerencsi tűzoltók 2021. május 17-én. A közlekedési társaságok munkatársai közül a MÁV és a Volánbusz reagált a kihívásra. A legkülönlegesebb a Bethesda Gyermekkórház dolgozói voltak, akik ezzel a tánccal akartak örömöt szerezni és reményt adni a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt, a Veresegyházi medveotthon dolgozói pedig a pedagógusok arcára szeretettek volna mosolyt csalni, akik a vírushelyzet alatt is fáradhatatlanul tanították a gyerekeket. A produkciót Ézsöl Mónika, a helyi iskola tanárának emlékére is ajánlották, aki március 26-án koronavírusban elhunyt.

 

Az egyház sem maradhatott ki a challenge-ből

Külföldön is készültek érdekes alkotások, Svájcban a rendőrök, Svédországban a mentősök riszálták magukat. Az osztrák Inzing településen az egyik templom papja és ministránsai ropták a Jerusalemára, Kazahsztánban a stewardessek döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a kihíváshoz, sőt egy zimbabwei elefántóvoda gondozói is beszálltak a szórakozásba, és az állatokat is szórakoztatták ügyes táncukkal.





Ezeket olvastad már?
Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás