Szeptember 25. és október 14. között rendezik meg Budapesten, a Hungexpo területén az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást.

A vadászatot, a horgászatot és a természetet bemutató monumentális rendezvénysorozat fővárosi központi rendezvényéhez több vidéki város is csatlakozik eseményeivel. A várhatóan sok érdeklődőt vonzó rendezvények megfelelő biztosítása érdekében kérte a kormányzat, a mintegy 65 ezer tagot számláló civil szervezet, az Országos Polgárőr Szövetség segítségét.

A találkozón Dr. Kovács Zoltán és Nyitrai Zsolt is elismerően szólt az idén 30 éves születésnapját ünneplő Szövetség munkájáról, amit a települések közbiztonsága és szociális ellátása érdekében tesznek. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, szívesen tesznek eleget a felkérésnek, hiszen a polgárőrök elkötelezettek a saját településük rendjének fenntartása mellett, így a Vadászati és Természeti Világkiállítás helyszínein is segítik a rendezők, és a rendőrség munkáját és közreműködnek a közlekedés rendjének és a terület közbiztonságának fenntartásában.

Kovács Zoltán kormánybiztos, Túrós András, az OPSZ elnöke, és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (balról jobbra) Fotó: Botár Gergely

A megállapodás értelmében egyébként az OPSZ tagjai kedvezményesen tekinthetik meg a kiállítást és annak vidéki kísérőrendezvényeit.