RETRO RÁDIÓ

A szomszédoknál szülte meg az üllői kismama Zalánkát





Lakótársa lakásában hozta világra második gyermekét egy fiatalasszony Üllőn. Rita szerda hajnalban szólt a férjének, Ferencnek, hogy elfolyt a magzatvize. El is indultak a kórházba, azonban nem jutottak messzire: kénytelenek voltak segítséget kérni az alattuk lakó Etelká­-tól és Alpártól.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.12.
Nem hétköznapi

Az üllői lakóparkban mindenki hősként ünnepli azt a házaspárt, amelyik laká­sában szerda kora reggel a világra jött Rita és Ferenc második gyermeke. A közösségben régóta várták, hogy a kis Zalán megszülessen.ú

Rita a kórházba indult férjével, de csak a lépcsôházig jutottak (képünk illusztráció)
Fotó: Sutterstock

Két mentő érkezett

„A kedves jogász-mérnök há­zaspárt gyakran látjuk a környéken kézen fogva sétálni. Nagy szeretetben nevelik a most másfél-kétéves nagyobbik gyerme­küket” – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd, aki reggel fél nyolc körül éppen munkába indult, amikor meglátta, hogy az épület előtt két mentőautó áll. Először megijedt, ám a hírek ilyenkor gyorsan terjednek, így hamar megtudta, hogy aggodalomra semmi ok.

A lépcsőházig jutottak

Rita és Ferenc jól tudták, hogy második gyermekük bármelyik pillanatban megérkezhet, de ekkora meglepetésre nem számítottak. Reggel ugyanis a kismama magzatvize elfolyt, ezért el is indultak volna a kórházba. Az ajtajuktól a lépcsőházig még eljutottak, ott azonban csupán egyetlen emeletet tudtak megtenni, ugyanis az események felgyorsultak. Rita közölte hitvesével, hogy baj lehet, ugyanis a baba a vártnál hamarabb kint lesz.

„Feri becsengetett Alpár és Etelka lakásá­ba, ők pedig hihetetlen lélekjelenléttel intézkedtek. Az sem zavarta őket, hogy az apuka az álmukat zavarta meg. Hogy Ritának ne a folyosón kelljen megszülnie a kisfiát, a lakásukba invitálták a párt, majd rögtön tárcsázták a mentők számát. A diszpécsernek már nem ez volt az első hasonló esete, ezért könnyedén nyújtott távsegítséget az érthető módon izgatott telefonálónak. Pontosan el­mondta, mit kell tenni. Természetesen a mentősök is azonnal elindultak két autóval, de mire a helyszínre értek, már javában sírt az újszülött Zalán. Az anya és a kisfia is jól vannak, de a biztonság kedvéért mindkettejüket beszállították a kórházba.”

Ő egy igazi üllői baba

A Bors megtalálta a boldog családapát, ám ő nem szeretett volna nyilatkozni. A hős házaspár ottjártunkkor nem tartózkodott otthon.

„Zalán egy igazi üllői baba. Ő ténylegesen itt látta meg a napvilágot, ráadásul majdnem a saját otthonában” – mondta lapunknak egy kedves lakó, és hozzátette: hogy a segítséget kérő és nyújtó pár egyébként is jó barátságban volt, de bizonyára a történtek hatására örökre kapcsolatban maradnak majd.

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás