RETRO RÁDIÓ

A mai napig imádják az emberek a Trabantokat





Újra felkapott lett a keletnémet csodajárgány, a Trabant. A veterán autók­kal foglalkozó Trabant–Wartburg Klub elnöke szerint mindenki szereti a Trabikat, amik nemcsak mosolyt csalnak az arcokra, de egyre értékesebbek is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.21.
autócsoda

Világszerte egyre felkapottabbak a Trabantok, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a múlt hétvégén a kisautó hazájában, a németországi Zwickau városában háromnapos találkozót tartottak. A veterán autók nosztalgiájáért természetesen Magyarországon is sokan odavannak, ráadásul nemcsak a felnőttek, hanem már a fiatalok is – írja a Bors.

Véleményem szerint a kelet-európai, 30 évnél idősebb autók közül szinte mindegyik felkapott, de a Trabant kiemelkedik – kezdte a Borsnak Muczán Gábor, a Trabant–Wartburg Klub elnöke.

– Az emberek úgy emlékeznek rá, hogy ez egy megszűnt ország terméke, amit annak idején biztosított a párt, hiszen tervgazdaságban gyártották, és éveket kellett várni rá, most pedig egyfajta nosztalgiaként itt maradt velünk – mondta az elnök.

A Trabantok varázsa hazánkban sem kopott meg, olyannyira, hogy ma már a legfrissebb jogosítvánnyal rendelkező fiatalok is érdeklődnek a veterán darabok iránt.

– A minap léptettünk be a klubba olyan 18 éves fiatalokat, akik nemrég szerezték meg a vezetői engedélyüket és élnek-halnak a Trabantokért. Kicsit hippiként érzik magukat, amikor az autóban ülnek és róják az utakat, integetnek nekik, amerre járnak – mesélte a klub alapítója a Borsnak. Muczán Gábor szerint a Trabantok mosolyt csalnak az emberek arcára, szinte mindenki örül, ha meglát egyet.

– Ha szemből nézzük meg az autót, akkor a két lámpa és a hűtőrács egy karizmatikus, mosolygós arcot formáz. Ha ovis kisgyerekek elmennek a garázsom előtt, rögtön kiabálnak, hogy „ott a tabi!”. Ez más autótípusoknál nem történik meg – magyarázta az elnök.

Az ikonikus autók ma is kelendőek, ráadásul egyre értékesebbek.

Manapság egy roncsért is képesek félmillió forintot adni, amiből már egy húszéves, klímás, nyugati autó is kijön. Mégis inkább Trabantra áldozzák a pénzt a vásárlók, különösen a fiatalok. A szép, minőségi példányokért a nemzetközi piacon 6-10 ezer eurót (2,4-4 millió forintot) kérnek, de itthon is kelt már el 3 millióért Trabant – zárta Muczán Gábor.

 

 





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás