Zárt csoportban kért segítséget

Döbbenetes lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Csontos Karina, az a 17 éves lány, akit a Sztárban sztár leszek! legújabb évadából ismert meg az ország: a fiatal három barátjával belecsapódott egy álló autómentőbe, a kocsijuk rögtön lángra kapott. Az autóban rekedt fiatalok próbáltak kiszabadulni. Úgy tudjuk, Karina annyira higgadt tudott maradni, hogy még fotót is lőtt az autóban két barátjáról, amit feltöltött a Facebookra egy zárt csoportba segélyhívásként. A segítség sajnos nem tudott időben érkezni, mindannyian bent égtek.

Egy álló trélerbe mentek bele, rögtön kigyulladt az autójuk

Álló trélerbe csapódtak

Múlt pénteken sokkolta az országot a hír, hogy Karina tragikus autóbalesetben három barátjával együtt életét vesztette. A Bors információja szerint egy rendőr, egy focistalány és egy határőr ült még az autóban, épp a Kárpátalján fekvő Munkácsból, egy buliból tartottak hazafelé, amikor az ukrán kisvárosban, Nagylucskán megtörtént a baj. A helyi hatóság által közzétett videóból kiderült: a településen nem volt áram, mert egy kocsi villanyoszlopnak ütközött és árokba borult. Egy autómentő sietett az autós segítségére, ekkor érkezett a helyszínre hatalmas sebességgel a fiatalok kocsija, ami közvetlenül – eddig ismeretlen okból – az álló trélerbe csapódott. Az autó szinte felrobbant, azonnal lángba borult.

Édesanyja összeomlott

A történtekről több megrázó videó járta be az internetet. A felvételek egyikén az égő autó látható, a másik pedig fényes nappal készült, azon már csak a tragédia nyomai, a szénné égett autó és a mindenfelé szétrepült alkatrészek vannak.

Karina szörnyű balesetéről édesanyja, Katalin még képtelen beszélni. A Bors telefonon kereste meg az asszonyt, könnyeivel küszködve köszönte meg részvétnyilvánításunkat, érdeklődésünkre csak annyit tudott elmondani, hogy nincs információja arról, pontosan hogyan történt a baleset.

– Nem tudom a részleteket – mondta alig érthető hangon Katalin, aki további kérdéseinkre már képtelen volt reagálni. – Ne haragudjanak, de nem tudok most semmire sem válaszolni – zárta a beszélgetést. A Bors úgy tudja, Katalin annyira összeomlott, hogy kórházba kellett szállítani.

Ebben a fehér autóban ragadtak – nem tudtak a tűzből kimenekülni

Tehetséges, csupaszív ember

A fiatal tehetség a Sztárban sztár leszek! előválogatói során azonnal elvarázsolta énektudásával a mestereket. Egyöntetűen szavazták tovább a középdöntőbe, ahol Tóth Gabi csapatába való bejutásáért énekelt. Bár csodás produkcióval állt színpadra, sajnos mégsem bizonyult elegendőnek, így az élő show-ban már nem kapott helyet.

A versenytársakat és a zsűrit letaglózták a történtek.

– Érzem, nincs mit mondanom, ennyi, nincs több alkalom, a percet számolom, énekelte. Ilyenkor ezek a mondatok egészen más jelentőséget kapnak. Elkezdett rázni a hideg, borsózott mindenem, akkor törtek föl belőlem az érzelmek – mondta a Borsnak Köllő Babett.

Balogh Krisztofer szoros kapcsolatot ápolt Karinával.

– Pár hónapja még a középdöntőben voltunk, versenyeztünk, együtt izgultunk egy napot, közösen készültünk, nagyon megrázott a halálhíre. Az ember ilyenkor elgondolkodik, egy pillanat alatt mennyi minden történhet. Tehetséges lánynak, csupaszív embernek tartom – mondta Krisztofer a Tényeknek.

 

A 17 éves Karina a Sztárban sztár leszek! című műsorban szerepelt, az élő show-ig nem jutott el (Fotó: Tv2)