Borbély Lénárd a Facebookon számolt be arról, hogy az elmúlt napokban rohamosan leromlott az állapota a koronavírus következtében.

Borbély Lénárd a kórházból posztolt (Fotó: Facebook)

„Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik! – írta közösségi oldalán a 39 éves politikus, aki rendszeresen sportol és vitaminokat szed.

„Akik körülöttem vírusosak lettek, mindenki könnyedebben vészeli át. Sokkal idősebben is. (…) Azt viszont nem gondoltam volna, hogy velem ez történik. Tartottam a koronavírustól, de nem féltem tőle. Arra kérek mindenkit, hogy tartson be minden kormányzati óvintézkedést, leginkább a saját érdekében. Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot. A személyes példám jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos – szögezte le a csepeli polgármester.