RETRO RÁDIÓ

25 éves fiatal is áldozatául esett a koronavírusnak





Kedden is megtartotta sajtótájékoztatóját az Operatív törzs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.17.
járvány elleni küzdelem járvány védekezés koronavíurs-járvány

5203 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel keddre 152 659 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3281 főre emelkedett, 34 185-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 115 193 fő. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen.

A katonák a rendőröknek és az egészségügyben is segítenek

Torba Attila alezredes közölte: a katonák országszerte segítik a rendőrség munkáját. Jelenleg 56 településen látnak el járőrözési feladatot a katonák. Az alezredes elmondta, hogy a katonák tehermentesítik a szakdolgozókat, többek között testhőmérséklet mérnek és segítenek beteg kísérési feladatokban, összesen 1100 katona részvételével. Kijelentette: elkerülhetetlen a közterületeken a katonák jelenléte. Budapesten 500 katona lát el járőrözési feladatot.

Adjunk vérplazmát

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta: Egyre több a gyógyult személy, ami azért is nagyon fontos, mert aki átesett a megbetegedésen és teheti, az adjon vérplazmát, amellyel nagyban segíteni tud beteg társain. A tisztifőorvos elmondta, jellemzően a vérplazmát adók 10 százaléka rendelkezik olyan ellenanyaggal, amit feltudnak használni a gyógyításban.

25 éves a legfiatalabb elhunyt

Megfeszítetten dolgoznak az egészségügyi dolgozók, de a súlyos alapbetegségek miatt sok esetben a betegség halálhoz vezet – mondta a szakember. Majd felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak mindösszesen 7 százalékánál nem találtak semmilyen alapbetegséget. Felhívta a figyelmet a higiénés szabályok betartását, mert ezzel csökkenthető a vírus terjedése.

Csak a felhívás után vegyünk részt a szűrőbuszok által végzett tesztelésen

Pozitív teszt esetén igazolt a mintavételnek számít a vizsgálat, negatív tesztnél pedig ismételt mintavétel következik – ismertette Müller Cecília.

Magyarország a jól védekező államok közé tartozik

A fertőzöttek és az elhunytak tekintetében is, egymillió főre vetítve Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el – mondta a szakember.

Három üzletet zárattak be

Kiss Róbert alezredes közölte: 293 esetben intézkedett a rendőrség maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Majd hozzátette: az elmúlt 24 órában 3 üzlettel szemben intézkedett a rendőrség. A vendéglátóhelyeket a szabályok megszegése miatt bezárással sújtották. Ezek közül kettő fővárosi üzlet – mondta az alezredes.

Fél évig védett, aki átesik a betegségen

Müller Cecília újságírói kérdésre elmondta, hogy vannak olyan személyek, akik másodjára is elkapják a betegséget. Különbözőképpen reagálunk a fertőzésre, van akinél tartósabb a védelem az első megfertőződés után és van, akinél ez nem így van. Többnyire, aki átesik a betegségen jelen tudásunk szerint hat hónapig védetnek tekinthető – adott tájékoztatást Müller Cecília.

 

 

 

 

 





Ezeket olvastad már?
A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás