RETRO RÁDIÓ

Figyelem: eddig igényelhetsz esővízgyűjtő edényeket

A XX. kerületben élőknek mindenképpen igyekezniük kell!Megosztás
Szerző: H.Á.
2023.06.10. 14:45
esővízgyűjtő edény esővíz pesterzsébet csapadék

Praktikus esővízgyűjtőkre hívják fel a figyelmet, mely a heves esőzések miatt most különösen hasznos lehet. Budapest XX. kerülete, azaz Pestszenterzsébet közigazgatási területén belül található ingatlanban bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek, illetve azok a társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik, amik ide vannak bejelentve.

BP18, esővízgyűjtő, kerület, igénylés, önkormányzat,
Egyre több kerületben lehet igényelni esővízgyűjtő edényeket. (Képünk illusztráció) Fotó: Rúzsa István / BP18 Facebook-oldala

Akiknek a XX. kerületben található ingatlan bejegyzett címeként szerepel, ingatlanonként 1 darab, 300 literes csapadékvíztároló-edényt igényelhetnek az önkormányzattól.

Ezekre a feltételekre figyelj

A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, valamint a fent említett pestszenterzsébeti érintettség. Feltétel továbbá, hogy az esővízgyűjtő edény kizárólag olyan pesterzsébeti ingatlanon helyezhető el, amely zárt udvarral és külső ereszcsatornával rendelkezik. Több tulajdonos esetén az igénylőn kívül minden egyes tulajdonos hozzájárulása szükséges.

Aki a kitöltés során valótlan adatokat szolgáltat vagy nem megfelelő módon, esetleg hiányosan tölti ki az adatlapot, például nem írja alá, annak az igénylését biztosan nem tudják elfogadni. A beérkező igényeket a Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság bírálja el, beérkezési sorrendben.

Itt nyújthatod be az igénylésed

A felhívásra online formában úgy jelentkezhetsz, hogy egy aláírt és szkennelt adatlapot - a szükséges mellékletekkel együtt - beküldesz a csapadekvizgyujtes@pesterzsebet.hu e-mail címre.

Személyesen is benyújthatod szükséges papírokat a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályánál (XX. Kossuth Lajos tér 1. félemelet 40. és 42. szobák) ügyfélfogadási időben (hétfőn: 14.00-17.30 óráig, szerdán 8.00-16.00 óráig, pénteken 8.00-11.00 óráig).

BP18, esővízgyűjtő, kerület, igénylés, önkormányzat,
Ilyen és ehhez hasonló esővízgyűjtőket igényelhetsz a XX. kerületben. (Képünk illusztráció) Fotó: Rúzsa István / BP18 Facebook-oldala

Fontos a közelgő határidő

Ami az adatlapok benyújtási határidejét illeti, június 15-én éjfélig van rá lehetőséged. A határidő lejártát követően az adatlapokat sajnos nem tudják befogadni.

Az eredményes igénylés

A felhívásra jelentkezőket a gyűjtőedények esetleges átvételéről online beküldés esetén a megadott e-mail címen, személyes benyújtás esetén az adatlapon feltüntetett postai vagy e-mail címen értesítik. Ezután a gyűjtőedények kiosztása egy előre megjelölt időpontban történik majd.

 

Ezeket olvastad már?
Megbocsáthatatlan: fürdőkádba fojtotta mozgáskorlátozott édesapját egy részeg férfi Miskolcon

Megbocsáthatatlan: fürdőkádba fojtotta mozgáskorlátozott édesapját egy részeg férfi Miskolcon

Kivillant a neccruha alól a hatalmas keblű szépség bája – Fotó

Kivillant a neccruha alól a hatalmas keblű szépség bája – Fotó

„Küzdött” – Holtan találta 6 és 2 éves gyerekét, valamint a feleségét egy apuka

„Küzdött” – Holtan találta 6 és 2 éves gyerekét, valamint a feleségét egy apuka

Orvost kellett hívni Krausz Gáborékhoz – Videó

Orvost kellett hívni Krausz Gáborékhoz – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás