RETRO RÁDIÓ

Exkluzív felvételek: így néz ki egy szupertitkos úszó atomerőmű – Videó





A Hír TV oda jutott el ahová tévéstáb még soha!



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.09.
Módosítva: 2023.06.09.
HírTV úszó atomerőmű HírTv Radar

A világ első külföldi televíziós stábjaként a Hír TV csapata forgathatott az orosz Roszatom szupertitkos úszó atomerőművén – az Akademik Lomonoszovon, amelynek a technológiája megoldhatja az egész világ energetikai problémáit. Az egyedülálló és exkluzív kalandot vasárnap este 20.10-től után mutatja be a csatorna. 

Kázmér Viktor és Molnár Tibor Fotó: Hír TV

Kázmér Viktor riporter és Molnár Tibor operatőr nyolc nap alatt tíz időzónát, több mint harmincezer kilométert utazott Oroszország legészakibb városába  Pevekbe.  Itt üzemel ugyanis a világ első és egyetlen kereskedelmi üzemben termelő kis moduláris atomerőműve. Külföldi újságíró, pláne televíziós stáb eddig nem léphetett az Akademik Lomonoszov fedélzetére. 

Rengeteget utaztunk, olykor már azt sem tudtuk, melyik időzónában vagyunk, de minden pillanat megérte. Ilyen élményekre ugyanis civilként nem igazán tehet szert az ember. A világon első külföldi stábként épp a Hír TV csapata forgathatott ezen az úszó atomerőművön, aminek a technológiája nagy eséllyel megoldhatja az egész világ energetikai problémáit. Ráadásul egy olyan különleges és távoli vidéken járhattunk, ahova magyar ember talán még az életben nem jutott el

 – árulta el Kázmér Viktor riporter, aki szerint ilyen alkalom csak egyszer adódik egy életben. 

Fotó: Hír TV

A dokumentumfilm helyszíne Csukcsföld, vagyis Csukotka – ahogy a helyiek hívják. Ez a jég birodalma, amely bálnazsírral, bűbájos helyi asszonyokkal és fagyos, de döbbenetesen szép tájakkal várná az utazókat, már ha nem lenne olyan messze és persze nem lenne olyan veszélyes.  

A peveki út számomra maga volt a megdöbbenés, hiszen messze a hazámtól, a semmi közepén egy olyan létesítményt nézhettünk meg, ami sokaknak az életet vagy akár a megélhetést jelenti. Egy biztos: a sarkkörön túli lét embert és gépet próbáló hely, ahol az atomerőmű a túlélést jelenti. Örülök, hogy részese lehettem ennek a felejthetetlen kalandnak.

 Molnár Tibor operatőrt megdöbbentette a sarkkörön túli, valamint az európai élet között húzódó éles kontraszt. 

Az úszó atomerőmű – amelyből a Roszatom még négyet épít a jövőben, az újabb bányák nyitásával munkalehetőséget teremt az itt élők, illetve három hónapos váltásokban Oroszország más vidékeiről érkező munkások számára.  

 

Az Atomkaland Szibériában vasárnap este 20 óra 10 perckor kezdődik a Hír TV-n! 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás