RETRO RÁDIÓ

Kamurendőr bírságolt Ferencvárosban, majd jöttek érte az igaziak





Egyeseknek az sem tűnt fel, hogy a magát rendőrnek kiadó férfi a cigarettáit és a sorsjegyeit is elveszi. Az álrendőrt akkor kapták el, amikor egy boltból akart lopni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.25.
Módosítva: 2023.01.25.
IX. kerület átverés kamurendőr elfogás

Kamurendőr kreált valódi bűnügyeket január 23-án délelőtt Ferencvárosban. Az álzsaru első nekifutásra egy köztisztasági kihágásban indított statáriális eljárást: egy parkban épp kisdolgát végző idős emberen kérte számon cselekedetét.

Az igazi rendőrök jöttek a kamu egyenruhásért Fotó: Pixabay

A határozott fellépésű, civil öltözékű fiatalember kezével félig eltakarva egy jelvényt mutatott fel a korosabb férfinak, önmagát rendőrnek definiálva közölte, hogy szabálysértésért helyszíni pénzbírsággal sújtja az „elkövetőt”. Hamis intézkedése közben a férfi táskájából kivette annak mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit, cigarettáját és az összes benne talált pénzt, összesen csaknem 130 000 forintnyi vagyoni hátrányt okozó összbüntetéssel sújtva a megtévesztett sértettet, majd továbbállt.  

A kamuzsaru kis idő elteltével egy HÉV-megállóban bukkant fel, természetesen ismételten egy főbenjáró bűnt szankcionálva: ezúttal egy szabálytalanul gyalogoló idős nőt vont intézkedés alá. Egy villanásnyi időre megint csak előkerült a hatósági plecsniféleség, jogállását újfent rendőrként határozta meg, akinek ezúttal az inkriminált helyváltoztatás ajzotta fel pénzbeszedési hajlandóságát. 

A meggondolatlanul lépkedő asszonynak felajánlotta, hogy akár egy bankjegykiadó automatáig is elkíséri, hogy ott a vétkes előteremthesse a megfelelő pénzt, a nő azonban nem kívánt élni ezzel az opcióval, inkább felhívta telefonon egy hozzátartozóját, hogy mitévő legyen – erre a fordulatra a hamiskodó önkéntes rendcsináló inkább elpárolgott.      

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai mindkét esetről rövidesen értesültek a sértettektől, a kapott személyleírás alapján a férfit egy Soroksári úti áruházban ismerték fel. Az ügy erkölcsi pikantériája: a korábban drákói szigorral eljáró, önfelkent törvényőr elfogásakor az üzletből épp néhány kifizetetlen terméket próbált meg kimenekíteni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, aminek származásáról a gyanúsított azt állította, hogy azt csak úgy találta.

A valódi rendőröket egyenruhájuk és jelvényük, a civil ruhás nyomozókat arcképes rendőrigazolványuk és szintén sorszámmal ellátott jelvényük igazolja, készpénzt pedig még helyszíni bírság esetén sem vesznek át! Amennyiben úgy érzi, hogy valaki megpróbálja becsapni, megkárosítani, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

 





 





Ezeket olvastad már?
Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás