RETRO RÁDIÓ

5 centit nőtt a műtétek miatt a kómából felébredő fiú, aki most megszólalt





Elgázolta a HÉV, kómába esett, majd éppen a születésnapján ébredt fel újra – most megszólalt a pomázi fiú, aki jól halad a gyógyulás útján.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2023.01.29.
Módosítva: 2023.01.29.
HÉV-baleset Pomáz csoda kóma

Matyi, a pomázi fiú élete és „újjászületése” maga a csoda. Csaknem belehalt, amikor elgázolta a őt a HÉV – túlélte, de kómába esett. Aztán egyszer csak, éppen a születésnapján újra felébredt – most pedig jól halad a gyógyulás útján. Most elmesélte, mit élt át eddig.

Egy őszi reggelen éppen suliba indult Pomázról, amikor csaknem véget ért az élete: figyelmetlenül kilépett az érkező HÉV elé. 

A fiú egy HÉV-szerelvény alá került, és kómába esett Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

A középiskolás fiúval édesapja beleegyezésével készítettünk interjút. A család csodának tartja, hogy Matyi szinte teljesen felépült a baleset óta, ezért nincs kifogásuk az ellen, hogy elmesélje a részleteket.

– Nagyon fáradtam indultam iskolába, mert egész éjjel nem aludtam, annyira köhögtem. Éppen zenét hallgattam, be volt dugva a fülem, és félálomban voltam, ezért nem vettem észre, hogy jön a HÉV-szerelvény – mesélte a tinédzser, aki azonnal elájult, ahogy elütötte a hatalmas jármű. Csak akkor tért magához, amikor már a zöld kocsi alatt feküdt, és a tűzoltók másztak be érte. Vannak halovány emlékei, ahogy beteszik a mentőhelikopterbe, majd a kórházban a műtő képei is felvillannak előtte – aztán kómába esett.

Arról nincsenek emlékei, hogy a kómában mi történt körülötte, és amikor felébredt – csodával határos módon éppen a születésnapján –, az azután következő napokra sem igazán emlékszik.  

Csoda, hogy túlélte...


De mára már jól van: nekünk chaten sikerült kommunikálni vele. Remek helyesírással, elütések nélkül gépelt. Tollal még nehezen ír, de a telefonon pötyögéshez csak két ujj kell. – Beszélni ugyanúgy tudok, mint régen. A bicegő járástól eltekintve majdnem teljesen helyrejöttem. Még három hétig kezelnek, utána hazamehetek a kórházból – közölte örömmel.

30 kilót veszített a súlyából, de főleg izmokat – most amint lehet, újra elkezd súlyzózni

A fiút a kórházban sokan látogatták, természetesen a szülei és két testvére is. Nagy boldogság számára, hogy a barátnője is kitartott mellette.

– A kedvesemnek csak az nem tetszik, hogy 20 centivel rövidebb a hajam, és 30 kilóval kevesebb vagyok... Ilyen sokat fogytam a kómában. De nem zsírt adtam le, hanem színtiszta izmot. A hobbim a testépítés volt, remélem, idővel a konditerembe is visszatérhetek. Most 60 kiló vagyok, de a műtétek hatására nőttem 5 centit! – fejezte be Matyi.

Zsolt, a fiú édesapja hozzátette: a család nagyon megkönnyebbült, hogy Matyi túlélte – könnyen belehalhatott volna... A fiúnak szerencsés esetben az iskolában sem kell évet ismételnie, az osztályozóvizsgáit májusra tűzték ki.





 





Ezeket olvastad már?
Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

"Ha a kutyádat beengeded a kertbe, nem fogod többé látni" - méreggel fenyegetnek Rákosmentén

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás