RETRO RÁDIÓ

15 évet várt képeslapjára egy pécsi férfi





Jobb később, mint soha – legalábbis ezt tartja a mondás, ami még sosem volt ennyire igaz. Egy pécsi férfi is erre gondolhatott, amikor a napokban belenézett a postaládájába, és egy olyan képeslapot talált benne, amit még 2006-ban adtak fel neki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.25.
Pécs késés képeslap párizs

„Párizs igazán gyönyörű. Szeretettel, egy kis szippantás!” – ez áll azon a képeslapon, amit szinte pontosan 15 évvel ezelőtt adott fel egy pécsi férfinak lányismerőse, aki 2006-ban néhány napot töltött Párizsban. A lap kilenc kis képén az azóta már leégett Notre-Dame katedrálisa és annak kőből készült, mitikus lényeket ábrázoló vízköpői láthatók. – Így 15 év után is nagyon örültem a képeslapnak, remélem, hogy akkor hamarosan egy másik fontos küldemény is megérkezik, ugyanis 2006-ban Mar­seille-ben egyik barátomnál hagytam a pécsi lakáskulcsom, amit akkor elküldtek nekem, de még nem érkezett meg – mondta a Borsnak a címzett.

A Bors megtalálta a feladót, aki igencsak meglepődött, hogy ennyi idő után ért célba a képeslapja. – 2006-ban töltöttem Párizsban néhány napot, amikor Spanyolországba utaztam, ahol az El Caminót jártuk meg barátaimmal. Azóta nem jártam Párizsban! Ez igazán rejtélyes, de jót derültem a múlt egy pillanatán! – mondta a Borsnak a képeslap feladója, Anna. Az interneten számos hasonló küldeménykésésekről számolnak be, főleg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, de Magyarországon nem tudni hasonló esetről. A Magyar Posta is értetlenül áll a rejtély előtt. – Sajnos a képeslapok nem rendelkeznek azonosítószámmal, így nem nyomon követhetők. Ezért nem lehet tudni, hogy feladástól az érkezésig tartó életút során melyik volt az a pont, ahol megakadt, és vajon az elakadás Franciaországban, valahol útközben vagy Magyarországon történt. A képeslapokat, hasonlóan más feladott küldeményekhez, általában a postákról begyűjtik, majd egy elosztó központba kerülnek, és onnan tovább a rendeltetési hely szerint. Franciaországból légijárattal és közúton is érkezhetnek küldemények Magyarországra. Itthon az érkezést követően a feldol­gozó központba kerülnek, majd onnan a fogadó postára, és a címhez tartozó járás kézbesítője kézbesíti azt – közöl­­te lapunkkal a Magyar Posta. A levelek késése és elkeveredése már 50 éve nem jellemző Magyarországon, ugyanis 1973-ban a Magyar Posta bevezette az irányítószámot a postaküldemények irányításának egyszerűsítése és meggyorsítása érdekében. Valaki még biztos emlékszik a bajszos bácsira, aki mindig azt mondja a közérdekű reklám végén, hogy ne felejtsük el ráírni a levélre az irányítószámot.

A bélyeg 2005. januártól volt forgalomban Franciaországban

 

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás