Életét vesztette egy 11 hónapos csecsemő vasárnap a New York-i Syracuse-ben. A kislányon kívül az édesanya, az anyja unokatestvére és annak két fiatal gyermeke utazott egy kocsiban a Grant sugárúton. Csakhogy váratlanul egy tűzharc kellős közepén találták magukat, miután az ellenkező irányban haladó forgalomból lövöldözni kezdtek.

Több lövedék is eltalálta a jármű hátsó ülését, ahol történetesen a kisgyermekek ültek. A pár hónapos kislány még a helyszínen életét vesztette. A mellette ülő három- és nyolcéves kislányok valószínűleg túl fogják élni a szerencsétlenséget, de egyelőre kórházban vannak, mert súlyosan megsérültek.

(Képünk illusztráció / Pixabay)

Az elhunyt Dior Harris édesanyja, Desiree Seymore és unokatestvére, Shakema Buckmon, aki az autót vezette, a lövöldözés során nem sérült meg.

„Csak egy ártatlan kislány volt. Olyan erős volt, még akkor sem sírt, amikor meglőtték, de mégis elveszítettük” – mondta a gyászoló édesanya a Crime Online oldalának. A rendőrség nem késlekedett, és már hétfőn este letartóztatták a halálos lövöldözés gyanúsítottját.

A 23 éves Chavez R. Ocasiót másodfokon gyilkossággal vádolták meg. Jelenleg őrizetben várja a tárgyalást. A rendőrség további gyanúsítottakról nem tett említést.