Döbbenetes segédeszközzel érte el a világcsúcsot

Olimpiai bajnoki címét lábbelijének köszönheti. Az, hogy ilyen jól szerepelt nem csoda, hiszen cipőjének kialakításában az egyik Forma-1-es istálló is segített.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.08.
csúcseredmény

Valósággal sokkolta a sportvilágot Karsten Warholm, aki 45,94-es új világcsúccsal (a régit csaknem nyolc tizeddel megjavítva) nyert aranyérmet a tokiói olimpia 400 méteres férfi gátfutásában – írja a Ripost.

A norvég futóról kiderült, hogy sikerét a szuper cipőjének köszönheti.

Más kérdés, hogy szerinte az övé még hagyján, de egy legyőzöttje rugalmasra párnázott cipője egyenesen árt a sportáguk hitelességének.

A gátfutó lábbelijét a Puma közösen a Mercedes Forma–1-es versenymérnökeivel fejlesztette ki. A győztes cipő karbonszálas anyagokból és titániumból készült és darabjuk csak 135 grammot nyom.

„Akár egy nagyszerű versenyautóról, akár egy tökéletes futócipőről van szó, minden a tervezésen és azon múlik, hogy a lehető legtöbbet tegyük bele” – mondta Toto Wolff, a Mercedes F1-istállójának csapatfőnöke.

Persze mindig ott lesz a technológia, de próbálom visszafogni olyan szintre, hogy az eredmények összehasonlíthatóak legyenek, mert az fontos” – mondta a témával kapcsolatban Warholm, aki viszont éppen a mögötte szintén a régi rekordon jócskán belül célba ért Rai Benjamin Nike szuper cipője miatt méltatlankodik, mondván: utálja a párnázottságuk miatt „trambulinként működő” csukákat.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás