Apa–lánya páros szerepel magyar színekben az olimpián





Sportpályafutása negyedik paralimpiájára készül Gurisatti Gyula sportlövő, aki tokiói fellépése előtt lánya, a vízilabdázó, Gréta sikeréért szurkol.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.21.
olimpia gurisatti gyula gurisatti gréta

Mindössze 12-szer fordult elő az olimpiákon, hogy apa és lánya egy olimpián szerepelt versenyzőként. Közülük mindössze egyszer magyarok: az 1928-as játékokon (Bogáthy) Bogen Albert és lánya, Bogen-Bogáti Erna is vívóként indult, előbbi párbajtőrözőként, utóbbi tőrözőként vett részt Amszterdamban. Közel száz év után Gurisatti Gyula és Gurisatti Gréta lesz a következő apa–lánya páros.

Gurisatti Gyula, és lánya, Gréta az olimpikonok elutazása előtt labdákat dedikáltak (Fotó: Nemzeti Sport)

Felejthetetlen élmény

Nem túlzás azt állítani, hogy olimpiai lázban ég a Gurisatti család. Az Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázó, Gréta a magyar válogatottal szerepel Tokióban, míg sportlövő édesapja, Gyula a negyedik ötkarikás szereplésére készül sportlövőként.

– Boldogságom határtalan – nyilatkozta a Metropolnak Gyula. - Mindkettőnknek hatalmas motivációt jelent a közös olimpiai szereplés. Felejthetetlen élmény lesz, az egész család nagyon örül.

Segít az angol módszer

Gurisatti Gyula bevallotta, habár óriási a rutinja, nem tagadja, izgul. Viszont ezen segít egy igazán hozzáértő sportpszichológus.

– Lilla lányom Angliában végezte szakirányú tanulmányait – folytatta a sportlövő. - Számtalan technikája közül az a kedvencem, amikor egy mély lélegzetvétel után nagyon sokáig benntartom a levegőt, majd kifújom, és ettől mérhetetlen nyugalom száll meg.

Érmet vár a lányától

A magyar női vízilabda-válogatott még soha nem nyert érmet az olimpiákon. Gurisatti Gyula bízik benne, hogy lánya és társai megszakítják ezt a sorozatot.

– Remélem, a lányok a korábbi három negyedik helyezés után végre érmet hoznak haza – reménykedik a sportlövő. - Bíró Attila kapitány ritka egységbe forrasztotta együttesét, ez alapján Gréti szerint a csoportjukban szereplő címvédő Egyesült Államokat is legyőzik. Ha ettől lendületbe jönnek, akár az aranyérem sem kizárt.

Három számban indul

Gurisatti Gyula augusztus 31-én 10 méterről légpisztollyal, szeptember 2-án sportpisztollyal 25-ről, majd 4-én az úgymond kisgolyós pisztolyával 50 méterről tart célra a tokiói paralimpián.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás