Így lehet gyönyörű a hajunk, készítsünk hatékony és természetes pakolást otthon





A téli hónapok után szinte minden hajtípus meghálálja, ha végzünk egy tápláló frissítő hajkúrát. A boltokban is vehetünk hatékony hajpakolásokat, de mindenképpen pénztárcakímélő, ha mi magunk készítjük el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.26.
hajpakolás hajápolás

A megfelelő hajpakolás összeállításánál elsősorban azt kell figyelembe vennünk, hogy milyen a haj- és fejbőrtípusunk. A zsíros hajra a csalántea is nagyon hatásos, de az egyik legjobb megoldás az ecetes öblítés. Egy liter vízbe tegyél fél deci ecetet, majd mosd meg a hajad, és öblítsd le az elkészített eleggyel, majd sima vízzel.

A töredezett hajvégekre a tojásos-mézes pakolás a bevált recept. Keverj össze 2 tojássárgáját, olíva- vagy ricinusolajat, mézet és tejet. Masszírozzuk be a hajtőtől a hajvégekig. A pakolást 10–15 percre, befóliázva és törülközőbe tekerve hagyjuk hatni, utána citromos vízzel öblítsük át, hogy elvegye a tojás jellegzetes szagát. Régen ez volt maga a hajtisztítás is, de a procedúra után nyugodtan megmoshatjuk a hajunkat kedvenc samponunkkal.

A korpás haj sokak életét megkeseríti, pedig akár természetes módszerekkel is orvosolhatjuk. Áztass be egy marék mentalevelet forró vízbe, majd hagyd állni legalább 3 óráig. Miután kiázott és kihűlt, szűrd le és hajmosást követően öblítsd le vele a hajad. A menta nyugtatja a fejbőrt, frissít, megszünteti a viszketést és megszabadít a korpáktól.

A korpás haj ellen nagyon hatékony, ha mentaleveleket beáztatunk, majd utána ezzel leöblítjük a fejünket (Fotó: Shutterstock)

Ha nagyon vékony szálú a hajad és hullik is, akkor arra van szükséged, hogy megerősítse és megvastagítsa a hajszálakat. Erre leginkább a levendula illóolaj a legalkalmasabb, ebből tegyél néhány cseppet a samponba. Bármilyen hihetetlen, de a torma is kitűnően alkalmas a hajerősítésre: húsvét közeledtével minden bizonnyal egyébként is van otthon friss torma mindenkinél, így nem kell mást tenni, mint ebből lereszelni egy keveset, összekeverni frissen facsart citromlével és 20 percig a hajon hagyni, hogy kellőképpen kifejtse a hatását.

Csodatévő hajolajak

A pakolások mellett érdemes hajolajokkal is ápolni a hajunkat, főleg ilyenkor tavasszal. A legtöbben a ricinust ismerik, pedig még számos jótékony hatású olaj alkalmas erre.

Az argánolaj például ragyogást kölcsönöz a hajnak, és kifejezetten alkalmas száraz fejbőrre, valamint a hajvégekre is.

A finomítatlan kókuszolajat leginkább a hajvég ápolására alkalmas, de arra vigyázz, hogy ne azt használd, amivel főzni szoktál. A jojobaolaj a kiszáradt, sérült hajról és fejbőrről eltávolítja a szennyeződéseket, baktériumokat és egyéb káros anyagokat, anélkül, hogy roncsolná a szerkezetüket. Belülről hidratál, ezért hamar azt tapasztalhatod, hogy fényessé és puhává válik tőle a hajad.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás