Ez lesz ma és a hétvégén





A Metropol bemutatja, milyen fontosabb események, történések várnak ránk.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.18.
ez lesz ma

Lemossák az Árpád-hidat

(Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

A hétvégén az FKF munkatársai megtisztítják az Árpád-hidat. Az őszi hídmosásokat a múlt héten az Erzsébet-híddal kezdték, a következő hétvégéken valamennyi fővárosi Duna-híd sorra kerül.

Nekik szurkolhat

Szombat

Labdarúgás, Magyar Kupa:

Ráckeve-Ferencváros, 13:00 (Tv: M4Sport)

Női kézilabda Bajnokok Ligája

Győri ETO KC – Podravka Vegeta (horvát), 16:00 (Tv: Sport1)

Kristiansand (norvég) – Ferencváros, 18:00 (Tv:Sport1)

Vasárnap

Vízilabda, férfi OB 1.:

FTC – BVSC-Zugló, 16:15 (Tv: M4Sport+)

Világnapok a hétvégén

Az illetlenség világnapja

Magyarországon 2008 óta ünnepeljük szeptember 18-án, azaz most pénteken. Bár az alapvető illemszabályokat a szülőkön kívül az óvodában, iskolában is igyekeznek megtanítani, néha nem árt az alapokat átismételni, például, hogy köszönjünk, vagy hogy ne tolakodjunk a tömegközlekedési járatokon.

Tömegközlekedés kisokos

Alig áll meg néhány helyen az M3-as metró Az M3-as metró november 6-ig megállás nélkül halad át a Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed, Ferenciek tere és az Arany János megállókon. Hétköznap a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbusszal közlekedhetünk. Terelt útvonalon jár több autóbusz Szeptember 30-ig terelt útvonalon közlekedik a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai járat. Építkezés okán a Zrínyi utcai megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utcai megállóját érintik. Erre nem jár a 199-es és a 36-os busz Október 30-ig terelve közlekedik a 199-es autóbusz, így nem érinti a Pincér utca, a Garázs utca, a Hofherr Albert utca és az Áchim András utca megállót. Október 11-ig szintén elterelt útvonalon jár a 36-os busz, így nem áll meg az Előd és a Vörösmarty utcákban. Itt a 135-ös sem áll meg. Munkálatok a 2-es és a 24-es villamos vonalán Folytatódnak a munkálatok a 2-es és a 24-es villamos vonalán, emiatt a két járat a Haller utca / Soroksári út és a Közvágóhíd között továbbra sem nem közlekedik. November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbuszok nem érintik a Haller utca / Soroksári út megállót

Csak a Lehel térig jár a 14-es villamos

Rövidített szakaszon jár a 14-es villamos. A járat Angyalföld vasútállomás és Káposztásmegyer, Megyeri út között nem közlekedik. Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé a Gyöngyösi utca megállótól, Káposztásmegyerről pedig a Tél utca / Pozsonyi utcáig villamospótló autóbusszal lehet utazni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás