Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért





„Szeretettel invitálunk mindenkit, aki szívesen velünk tartana ezen gondolatok mentén erre a séta-piknikre!”



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.01.
Módosítva: 2024.05.01.
perinatális program Születés Hete

Programvezető: Horváth Éva perinatális szaktanácsadó, szomatopszichoterápiás szakember, mozgásfejlesztő, testtudatoktató, a Magyar Pre-, Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság Testmunkacsoportjának alapítója.

Program a Születés Hete jegyében – SÉTA-PIKNIK
 

„Úgy hívjuk ezt a rendezvényt, hogy „Úton…” Aztán egyre inkább „Séta” lett a neve, és a szülés, a születés minőségéért sétálunk. A rendezvény az ELTE perinatális szaktanácsadó-képzés oktatóinak és végzett hallgatóinak kezdeményezése. Van egy olyan írásmódja, hogy „SzülésSzületéS”, és ezzel is szeretnénk érzékeltetni azt, amiért voltaképpen sétálunk. Többek között, hogy a szülés és a születés, ha innen nézem, az anya, ha onnan nézem, a gyerek ügye, ez valójában egy egységes folyamat. Ezt a különböző helyzetekben tiszteletben kellene tartani! Például a legkézenfekvőbb, hogy ne szakítsuk el egymástól az édesanyát és a babát közvetlenül a megszületése után.”

A 13. kerületben 2024. május 1-én helyi szinten szeretnénk csatlakozni a Születés Hete programsorozat keretében az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó szak és a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság éves rendezvényéhez az „ÚTON!… Séta a SzüléSzületéSminőségéért!” című rendezvényükhöz.

Minden évben ezen a sétán a szakemberek, Magyarország területén különböző vidékeket bejárva támogatják a szakmai szervezeteket, információkat közvetítenek a legújabb kutatásokról a helyi leendő vagy már lévő édesanyáknak a szülés-születés témakörével kapcsolatban.

Program:

9:30–9:45 – találkozó a PannKa Part előtt;
9:45–10:15 – kavicsgyűjtés;
10:15–10:30 – séta a Szent István parkba;
10:30–11:00 – kavics színezése és elhelyezése;
11:00–11:30 – közös búcsúzó játék.

Gyülekezés: PannKa Part Közösségi Tér (1137 Budapest, Újpesti rakpart 6.)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás