Hatalmas csökkenés a benzinárakban: mit érez belőle a lakosság?





Szerdán 20, illetve 15 forinttal csökkentette a benzin, illetve a gázolaj nagykereskedelmi árát a MOL. Nagy kérdés volt, hogy ebből mennyit érez meg a pénztárcánk.



Megosztás
Szerző: Zs. B. Ö.
Létrehozva: 2022.12.15.
üzemanyagár gázolaj benzin árcsökkenés

Múlt héten, az árstop megszüntetésével egyidőben Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgató irányadó árat is bejelentett a benzinre és a gázolajra is. Ekkor az ország legtöbb kútja ehhez az árhoz igazodott.

Persze, voltak olyan kutak, akik más árat állapítottak meg Fotó: Metropol

December 9-re bruttó 8 forintos benzinár- és bruttó 5 forintos dízelárcsökkentést jelentettek be, így 12-én hétfőn a benzin ára a MOL-kutakon 665, a gázolajé 726 forint volt. Szintén hétfőn jelent meg a hír a Holtankoljak weboldalán, miszerint szerdától az üzemanyagok nagykereskedelmi ára is csökken, a benziné 20, a gázolajé 15 forinttal. Így joggal vetődött fel a kérdés, hogy vajon ezt a csökkenést továbbadják-e a benzinkutak nekünk, vásárlóknak. Úgy fest a helyzet, a MOL így járt el, ugyanis a cég kútjain jelenleg 645 forintba kerül egy liter benzin, és 711 forintba egy liter gázolaj. Tapasztalataink szerint az autópályákon található MOL kutak 20 forinttal drágábban értékesítik az üzemanyagokat.

Honnan tudjam, melyik kúton mennyi a benzin?

A legjobb információforrás a Holtankoljak oldala.

Itt a Töltőállomások gombra kattintva rákereshetünk a saját településünkre, az üzemanyag fajtájára és a településen működő kutakra is.

kútkeresés, Holtankoljak, benzin, gázolaj
Településre, üzemanyagfajtára és kúthálózatra is szűrhetünk a keresés közben Fotó: Holtankoljak.net

Így leszűrhetjük, melyik kúthálózat adja olcsóbban vagy drágábban a benzint vagy a gázolajat, illetve van-e a környéken olcsóbb kút. Az üzemanyaghiány, úgy tűnik, megoldódott, hiszen a helyzetet követő benzinkut.info oldal sem frissül már (itt követhettük nyomon, hogy épp melyik kúton van benzin vagy gázolaj), illetve a közösségi médiában is sokkal kevesebb segítségkérő poszt jelenik meg azzal kapcsolatban, melyik benzinkút van leürülve és melyiket töltötték fel a tartálykocsik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás